Durant aquests dies de confinament el Centre Comercial L’Aljub, gestionat per Cushman & Wakefield, es converteix en un altaveu solidari que difon i dóna visibilitat a diverses associacions locals. En aquesta ocasió s’està col·laborant amb l’Associació Literària i Cultural Escriptors En La seua Tinta, compartint relats i fragments de llibres dels diferents autors que la conformen, a través de la web i les xarxes del centre. Una manera de donar major visibilitat als escriptors il·licitans en aquests moments tan complexos, alhora que fomentar la lectura. A més, aquesta iniciativa dóna l’oportunitat d’oferir a la ciutadania un temps d’oci que, sens dubte, pot ser un bon aliat per a fer més suportables aquests dies.

Aquesta col·laboració ha començat compartint un relat molt especial ‘Lola somia desperta’. L’autora, Olga Pozo, narra una història molt tendra que conté un missatge positiu, molt necessari en aquests moments, que ens convida a reflexionar i a veure la vida des d’un altre punt de vista, citant la introducció del llibre: “Recordar el positiu dels nostres éssers estimats alleugereix el dolor de l’absència (…) Això ens fa més grans, millors persones i ens ompli una mica d’aqueix ésser que estimem i que viurà en nosaltres per sempre” A més, i per a fer-ho arribar al seu públic, el centre comercial llança un concurs a través del Facebook per a regalar 10 llibres que s’enviaran a casa dels guanyadors.

Una altra col·laboració amb l’Associació Literària i Cultural Escriptors En La seua Tinta, ha sigut compartir un relat encadenat, realitzat per huit escriptors de l’associació. Aquesta iniciativa ha sorgit com un repte entre alguns dels autors en el lapse del confinament pel Covid19 a l’abril del 2020. En un ordre aleatori, cadascun d’ells, per torns, ha tingut la llibertat de crear un fragment d’aquest relat. El resultat ha sigut una experiència enriquidora i fascinant, en la qual cada autor ha gaudit afegint la seua pinzellada. El relat es titula ‘Afortunada Laura’ i l’ordre d’escriptura ha sigut el següent: Eva Gil Soriano, Carmen Sánchez Vilella, Olga Pozo Molina, Encarni Motos Plazuelo, Matías González Pinos, Virginia Rodríguez Herrero, Rafael Belda Ros i Fini de l’Amor Álvarez. Es pot descarregar des de la web de l’associació, de forma totalment gratuïta.

Al llarg dels pròxim dies la cooperació entre totes dues entitats continuarà activa i s’aniran presentant i compartint diferents projectes. L’Associació Literària i Cultural Escriptors en la seua Tinta és una agrupació sense ànim de lucre que dóna suport a la lectura, la creació literària i la cultura en general.