El Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (FICIE) se celebrarà en el Hort del Xocolater i a la platja dels Arenals del Sol, del 19 al 26 de juliol. Un any més estarà patrocinat per L’Aljub, gestionat per Cushman & Wakefield. Durant aquesta edició, el centre comercial portarà el certamen a les seues instal·lacions acollint en aquesta ocasió la trobada gastronòmica cinematogràfica, Gastro Elx-FICIE-L’*Aljub. Una activitat amb ponents que parlaran de la relació entre gastronomia i cinema des de la seua experiència i amb productes. La trobada tindrà lloc el dijous 18, a les 19.00 hores, en l’espai enfronte a la botiga KIABI.

El certamen il·licità, que cada estiu organitza la Fundació Caja Mediterráneo compta per a aquesta edició amb més de 5.000 curtmetratges. A més, ofereix moltes novetats enguany. La més interessants és una categoria de nova creació ‘School Pitch’, per a estudiants de la UMH’, que permetrà, per primera vegada en la seua història, que el certamen estiga darrere de la producció i rodatge d’una sèrie de televisió. Un projecte que compta amb la implicació del prestigiós guionista alcoià Tirso Calero.

Cal destacar que el FICIE ha comptant amb una important participació, com ho manifesten els 5.327 curts que s’han presentat, 941 procedents d’Espanya. Sobre la participació estrangera destaca Iran amb 400 cintes, seguit de l’Índia amb 350, els Estats Units 265, Itàlia 252 i França 243. Quant a les categories, la de ficció és la que té major participació, ja que reuneix el 40% dels treballs presentats. Li segueixen les categories de documental, autor novell i animació.