Un any més, L’Aljub patrocina el Festival Internacional de Cinema Independent d’Elx (FICIE) que se celebrarà en el Hort del Xocolater i en la platja dels Arenals del Sol, del 13 al 20 de juliol. Amb aquest motiu, el Centre Comercial ha volgut portar el certamen a les seues instal·lacions acollint en aquesta ocasió l’exposició exposición ‘Reimaginando una historia de cine. Hijas de Alice Guy’, a més d’una taula redona amb el títol de ‘Cine fuera de las salas de cine’ i la projecció de la pel·lícula ‘McKellen: tomando partido’.

L’exposició exposición ‘Reimaginando una historia de cine. Hijas de Alice Guy’, estarà instal·lada del 2 al 15 de juliol, en la galeria del Centre Comercial L’Aljub, enfront de la nova tenda de Kiabi. La mostra és un homenatge a la cineasta pionera Alice Guy Blaché (1873-1968), víctima de l’omissió perpetuada cap a la labor artística de les dones. El seu cas pot aplicar-se al de d’altres directores, productores, guionistes o muntadores que van començar a treballar amb el naixement d’aquest nou art sense que la seua obra haja tingut el reconeixement necessari com: Dorothy Arzner, Lois Weber Aleksandra Khokhlova, Olga Preobrazhenskaia, Pu Shunqing, Lotte Reiniger, Helena Cortesina o Rosario Pi. Aquesta exposició pretén sumar-se a la lluita per recuperar el llegat de totes aquestes dones i retornar-li l’espai que els correspon. Amb la col·laboració d’un grup d’il·lustradores i escriptores cinematogràfiques, s’han imaginat com haguera sigut la història del cinema si les figures de Guy i les seues contemporànies hagueren tingut la rellevància merescuda en una indústria en la qual homes i dones ocuparen un lloc d’igualtat.

D’altra banda, dins de les activitats que es realitzen en col·laboració amb el FICIE, els Cinemes ABC del Centre Comercial L’Aljub acolliran el 17 de juliol a les 19.00 hores la taula redona ‘Cine fuera de las salas de cine’ en la qual intervindrà Jaume Ripoll, cofundador i director editorial de la plataforma online Filmin i un representant de l’Escola de Cinematografia i de l’Audiovisual de la Comunitat de Madrid. Després hi haurà un torn de preguntes amb debat obert al públic i finalitzarà amb la projyecció de la pel-lícula ‘McKellen: Tomando partido’. Un documental sobre la vida i la reeixida carrera de Sir Ian McKellen vista a través dels seus propis ulls. La biografia s’alterna amb els problemes socials que han preocupat a l’actor durant dècades, particularment la seua oberta defensa dels drets LGTBI. L’entrada per a aquesta activitat serà totalment gratuïta, limitada a l’aforament de la sala.

A més, L’Aljub realitzarà una promoció especial per a la gala de clausura del FICIE, el 20 de juliol a partir de les 22.00 hores en el Hort del Xocolater. El centre comercial repartirà paquets de crispetes entre els assistents. Açò els donarà l’oportunitat de participar en el sorteig de 15 entrades dobles per a acudir totalment gratis als Cinemes ABC.