El Centro Comercial L’Aljub, gestionat per Cushman & Wakefield, ha signat recentment un acord de col·laboració amb el CCCC Music Lab, la incubadora de talent musical emergent del Centre del Carme Cultura Contemporània (CCCC). Gràcies a aquest acord el mes vinent d’agost el ‘Oasis Market Fest’,  comptarà amb dos concerts de les joves promeses, l’eclèctica Sananda Dico i la fusió electroindie de René Reptile (René Orenes).

“Des del Centre Comercial L’Aljub estem molt contents de poder recolzar a Elx a joves promeses del panorama musical emergent valencià a través del CCCC Music Lab de València. Gràcies als concerts gratuïts i a la resta d’esdeveniments de la programació de ‘L’Aljub Oasi Market Fest’ donem suport a activitats sostenibles, ecològiques, artesanals i a empreses de recent creació de la província d’Alacant” ha manifestat Germán López, director del Centre Comercial L’Aljub.

Aquest acord s’ha realitzat sota l’empara del projecte ‘ORIGEN’de L’Aljub, un programa de sostenibilitat i compromís, basat en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’ONU. Complint aquesta vegada amb l’objectiu número 4 ‘Educació de qualitat’, donant suport a la cultura i al sector artístic, gràcies a un programa de concerts, teatre i música. Amb la col·laboració del CCCC Music Lab del Centre del Carme de València, el centre comercial ajudarà joves promeses de la música a donar-se a conéixer.

El concert de René Reptile (René Orenes), se celebrarà el 21 d’agost. Aquesta jove promesa va iniciar els seus estudis en el Conservatori Superior de Música de Múrcia amb tan sols 8 anys. Des de llavors ha anat desenvolupant la seua vocació musical arribant a dominar instruments tan dispars com el violí, el piano, la guitarra, l’acordió o la flauta. Ha tocat i col·laborat amb nombroses bandes del panorama local i nacional. En les seues sessions individuals com a DJ René mescla diversos estils com el house, el indie, l’electrònica i fins i tot el funky. Tots ells des del seu costat més melòdic. A més, les seues intervencions amb el violí elèctric aporten aqueix toc de màgia i elegància que tant caracteritza a les seues sessions.

D’altra banda, l’actuació de Sananda Dico, serà el 4 de setembre. Es tracta d’una cantant, compositora, i productora nascuda en el si d’una família de músics de Caracas (Veneçuela). Des de molt xicoteta va començar a despuntar en aquest món i amb tan sols sis anys els seus pares canvien de continent i així és com comença el seu camí a Espanya, concretament a Madrid. Als 10 anys, va formar part del grup infantil ‘Els Muffis’ (dirigit per Rafa Tena i Asis Martín). Com a música multidisciplinària, presenta un estil híbrid i eclèctic que part del pop, fusionat amb matisos rock, soul indie i tints electrònics. Té una poderosa veu i impecable posada en escena.

El CCCC Music Lab s’emmarca dins de la línia d’experimentació del CCCC amb nous projectes entorn de les arts vives. Impulsat pel CCCC i el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, el projecte pretén donar suport a la formació, projecció i creixement dels i les artistes seleccionats, mitjançant convocatòria pública, així com acompanyar-los, recolzats en una metodologia gradual i adequada a les necessitats de cadascun.

El director del CCCC, José Luis Pérez Pont ha manifestat que “sota el paraigua del CCCC Music Lab, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, ha obert una línia de col·laboració amb altres institucions públiques i privades que donen suport a l’art musical emergent” i ha afegit que “aquestes col·laboracions ens permet continuar coneixent i impulsant a artistes tant del territori valencià com de la resta de l’Estat espanyol que s’estan obrint pas en la indústria musical, fomentant l’interés de diferents entitats i institucions pels nous talents i la diversitat de formats”.