El saxofonista i guanyador del Concurs Intercentres 2019, Adam Martí García, oferirà el proper diumenge 23 de febrer al matí un concert a l’Auditori de Teulada-Moraira dins de la VI Trobada d’Orquestres. Aquest fòrum, que va arrancar fa sis anys per a promoure la música orquestral entre els joves de la Marina i impulsar als solistes guanyadors del Concurs Intercentres, cada edició té més rellevància dins del món de les joves orquestres i convida a directors importantíssims que treballen amb els joves de la Marina per a crear el que és el concert final després d’uns dies d’intensos assajos.

Enguany comptarà amb la batuta de Miguel Romea per segon any consecutiu i com a solista tindrà al saxofonista i estudiant del Conservatori Professional de Xàbia, Adam Martí, un jove intèrpret que ha demostrat des de sempre una qualitat excel·lent i que estudia amb el professor Carmelo Fresneda.

Des del Conservatori de Xàbia volen traslladar la seua felicitació a l’alumne i assenyalen que els èxits dels seus estudiants els donen més energia per a continuar lluitant per ser un centre de referència amb ensenyament de qualitat i sempre buscant activitats complementàries interessants, des de classes magistrals a conferències.

Adam Martí, que combina els seus estudis musicals amb segon de batxillerat científic en l’IES Pedreguer, va començar la seua formació musical amb tot just cinc anys i és des de fa nou anys alumne del Conservatori de Xàbia.

El jove músic, que va començar a estudiar saxofon com una cosa circumstancial, afirma que mai li ha importat invertir hores al seu instrument, encara que això signifique dormir menys hores després. Martí reconeix que hi ha certs moments en els quals tocar ha sigut una necessitat vital i mai ho ha viscut com una imposició. Com apunta, es tracta simplement de ser conseqüent amb el que t’agrada i acceptar que suposa dedicar-li temps a una cosa i no a una altra.