“L’amiga d’Osset” és tot un cant a l’amistat; la il·lusió que assega Osset en incorporar al seu grup d’amics a la seua nova amiga, Emilia, és el to en el qual es mouran totes les històries d’aquest llibre. Amb ella i la resta dels seus amics compartirà festes, llocs, gustos afins i experiències. Tot en aquest llibre continua sent molt entranyable. El que ocorre en ell està molt prop del sentir dels xiquets. És de considerar el paper que té en el relat la figura de la nina d’Emilia, Luci. Els xiquets estableixen uns vincles molt profunds i inexplicables amb els seus ninots i aquests els serveixen per a connectar la realitat en la qual viuen amb el seu món màgic.

El llibre es compon de quatre cuentets:

-Osset i Emilia

-Pato mainadera

-La festa a casa de Mussol

-El teu amic, Osset

Un ressò poètic voleteja al llarg de tot el llibre que et convida, potser, a llegir-lo en veu alta, o a explicar-lo com si fóra un conte. També podem ressaltar la importància de la família, especialment la figura de la mare d’Osset qui amb el seu afecte l’ajuda a comprendre les circumstàncies de la vida, com pot ser en aquest cas que no sempre tindrem presents als amics i que a més hi ha altres mitjans per a estar amb ells.

Les il·lustracions de Maurice Sendak continuen sent molt belles i preciosistes. Abunden en elles els tons verds, la màgia dels gravats antics, el moviment i l’expressió de les seues figures.

L’edició per part de l’Editorial Kalandraka és extraordinària. Tot està cuidat fins a l’últim de detall i fan d’aquest llibre com dels altres de la sèrie un objecte bell i preciós.