David Morcillo, regidor de Turisme de l’Ajuntament de Petrer, i Sara Sánchez, tècnic de la Tourist info, han presentat aquest matí el calendari de les activitats turístiques de 2019. Entre les novetats es troben la ruta turística “Del Vinalopó a l’exili” i l’ampliació de les rutes agrícolas “Arraigados” amb dues noves jornades.

En total, s’han editat 5.000 fullets en format lliure en el que es recullen les activitats més destacades “perquè tots els visitants tinguen clar que hi ha cada mes, que activitats pot oferir Petrer i, sobretot, puguen visitar-les”, ha informat Morcillo.

Per part seua, Sánchez ha afirmat que es busca resumir cadascuna de les activitats que es realitzen des de l’Oficina de Turisme de Petrer “perquè el turista tinga en un fullet tots els esdeveniments”, tant els que coneix com els que no. D’aquesta manera, es publiciten “totes aquelles activitats que encara no estan assentades, perquè la gent sàpia què es fa i quan es fa”, ha afirmat la tècnic.

A més del fullet en format físic, també s’ha editat un PDF que es pot consultar a través del següent enllaç: http://turismopetrer.es/wp-content/uploads/2019/01/boceto-12-paginas-turismo-2019-arreglado-1.pdf

Programa d’activitats:

Entre les activitats que s’inclouen en el fullet es troba “Petrer es vist de Lluna”, amb totes les dates de l’any; “Teixint Petrer”; la Ruta històrica per Petrer, amb els horaris de visita; i el “Bucaner Aventurer”, una jornada de geocaching infantil i familiar que enguany compleix 6 edicions i té lloc en les vacances de Pasqua.

També es recullen els Premis Model; el Dia 37, la jornada de shopping que s’organitza conjuntament amb l’Ajuntament d’Elda i el pack fester, activitat en la qual s’ofereix un seient per a veure la desfilada, un menjar en un restaurant, a més d’una visita turística per Petrer; i “que va ser rècord” en 2018, ha destacat Morcillo.

Finalment i com a novetat, s’ha inclòs la nova ruta turística Del Vinalopó a l’exili i dues noves jornades d’Arraigados; en concret, es repetiran els tres cultius de tardor, “que són típics de l’agricultura de Petrer” i s’han inclòs noves dates a la primavera. Colors, “dedicat a les flors”, i Olors “que girarà entorn de les aromàtiques i al pasturatge”, ha informat la tècnic de Turisme.

En aquest sentit, Morcillo ha destacat que es tracta d’un conjunt d’activitats per a consolidar a Petrer “com una destinació turística d’interior de la província d’Alacant”.