La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha recollit aquest matí en el Palau de la Generalitat el Premi Turisme Comunitat Valenciana, concedit al MARQ en la modalitat de ‘turisme inclusiu’ per la seua contribució a la implantació de la integració i accessibilitat.

Després de la cerimònia, Julia Parra ha ha assenyalat que “aquest premi posa en valor l’esforç que s’ha realitzat perquè totes les persones puguen gaudir d’un dels museus arqueològics més importants de la Comunitat Valenciana i del nostre país, sense traves ni barreres, amb la vista posada a generar una oferta cultural de primer nivell i el més accessible possible”.

Aquests guardons, que concedeix l’Institut Valencià de Tecnologies Turístiques de la Generalitat Valenciana (Invat.tur), tenen com a objectiu reconéixer a persones, entitats i institucions que durant l’any han destacat per la seua labor a favor del turisme en la Comunitat. En aquesta edició, el mèrit ha recaigut en aquelles empreses i entitats que des de la seua especialització turística (promoció, impuls al turisme sostenible, inclusiu, etc.) han contribuït i contribueixen a la recuperació de l’activitat turística en la Comunitat Valenciana, després de la crisi ocasionada per la COVID-19.

El Museu Arqueològic d’Alacant treballa des de fa anys en el desenvolupament i implantació de diferents programes relacionats amb la integració de les persones amb discapacitat i la supressió de barreres físiques i mentals. A través d’aquestes propostes, impulsades en col·laboració amb les associacions de la província, el MARQ cerca afavorir la igualtat d’oportunitats i facilitar l’accés a la cultura de tots els membres de la societat.

El centre alacantí és pioner en l’organització de visites guiades i teatralitzades per a persones amb discapacitat, la reproducció de peces, l’elaboració de guies en braille, el desenvolupament de conferències interpretades en llengua de signes o la realització de tallers per a xiquets amb necessitats especials, entre altres iniciatives.

En l’actualitat, el MARQ exhibeix l’exposició internacional ‘Etruscos. L’alba de Roma’, una selecció de peces inèdita que ha despertat gran interés, amb més de 12.000 visites rebudes des que es va inaugurar el 26 d’agost. El MARQ alberga, a més, la col·lecció temporal ‘Petjades etrusques a Alacant’ i una mostra permanent que es completa amb quatre jaciments i dos monuments visitables.