El VIlI Certamen Internacional de Pintura ‘Miradas 2018ja té guanyador. I el premi s’ha anat per a Argentina amb l’obra “Guardianes de la memoria IV” de l’artista Diego Dayer, un oli sobre tela de 50 x 60 cm que destaca pel seu hiperrealisme i per ser la millor obra que evoca la importància de la visió, objectiu principal d’aquesta iniciativa emprendida per la Fundación Jorge Alió para la Prevención de la Ceguera.

D’altra banda, una de les tres obres representants d’Espanya en la convocatòria internacional de “Mirades 2018”, ha quedat en segon lloc. Es tracta de ‘Ameninatropia’ (oli sobre tela) de l’artista José Antonio Hinojos Morales, professor de la Facultat de Belles arts del campus d’Altea de la Universitat Miguel Hernández (UMH). Aquesta obra ha format part del XI Certamen Nacional de Pintura Miradas 2018l’exposició de la qual es va poder visitar a Alacant la passada primavera.

Obra "Ameninatropia" del autor José Antonio Hinojos Morales. Foto: Fundación Jorge Alió

Obra «Ameninatropia» del autor José Antonio Hinojos Morales. Foto: Fundación Jorge Alió

En l’edició internacional d’aquest any han participat un total de 22 països representats per 42 obres de reconeguda qualitat i tècniques tan diverses com la del quadre guanyador, oli sobre tela, passant per plom soluble, diorama i porcellana acolorida per citar algunes d’elles.

El lliurament del guardó, patrocinat en aquesta ocasió per OPTHEC, es durà a terme durant la reunió del Congrés Anual de l’Acadèmia Americana d’Oftalmologia (AAO) que se celebrarà a la ciutat de Chicago (USA) del 27 al 30 d’octubre de 2018.

Des de la Fundació Jorge Alió, promotora d’aquest certamen de pintura tant a nivell nacional com a internacional, es felicita a l’artista Diego Dayer i al coordinador representant del seu país, Argentina, el Dr. Omar López Mato, per aconseguir el Premi Miradas Internacional 2018.

El XI Certamen Nacional i el VIlI Certamen Internacional de Pintura ‘Miradas’, que la seua temàtica és la visió i la mirada, compleix 20 anys de vida des del seu naixement en 1998 repartint més de 20.000 euros en premis. L’objectiu d’aquesta iniciativa, de caràcter biennal, és reconèixer la labor dels artistes i la seva capacitat per representar i despertar, sense limitació a la creativitat, la consciència de la societat sobre la importància de la salut visual i la prevenció de la ceguesa.

Diego Dayer

És un pintor nascut en Rafaela, Argentina, el 13 de novembre de 1978. Ja en 1993 va començar els seus estudis en el taller de l’artista plàstica Marcela Grosso qui li incentivaria dia a dia en el camí que aviat faria seu. Quan va decidir estendre les seves ales i seguir desenvolupant-se com a artista va continuar amb el seu perfeccionament en diversos cursos, seminaris i tallers.

Després d’alguns anys d’acompliment artístic a la seva ciutat natal es muda a Còrdova (Argentina), l’any 2002, per començar l’Escola d’Arts de la Universitat Nacional, ciutat on viu i treballa actualment. Ha realitzat exposicions col·lectives i individuals en ciutats d’Argentina, Estats Units i Espanya.