L’IVC celebra la cinquena edició del seu torneig de dramatúrgia, el segon combat del qual serà el 2 de juny al Teatre Arniches d’Alacant a les 19.00 hores.

Aquesta activitat, nascuda dins del festival Temporada Alta de Girona fa una dècada, es consolida en el nostre territori gràcies a l’impuls de l’Institut Valencià de Cultura. Segons la delegada territorial de l’IVC a Alacant, Alicia Garijo: “Ens encanta reprendre aquesta cita en què el públic adquireix un paper protagonista, i que impulsa el valor de la literatura dramàtica amb un format original, dinàmic i atractiu”.

Els textos de huit dramaturgues i dramaturgs, dos de Castelló, dos d’Alacant i quatre de València, competiran per parelles, llegits per dos actors o actrius professionals en un ‘ring’ de boxa.

Com a novetat, en aquesta edició no es desvelarà la ciutat en què competiran els autors, però sí que es coneixen els aspirants: Laura Sanchis, Jacobo Julio, Isabel Requena, Sergio Serrano, Pepa Juan, Àfrica Hurtado i els alacantins Rafa Segura i Juan Luís Mira.

El públic votarà l’obra vencedora d’un emocionant torneig amb quarts de final, semifinals i una gran final. Els autors coneixeran els actors que representaran el seu text dues hores abans de la representació, i serà el públic l’encarregat de triar mitjançant votació els textos vencedors del combat. Pau Blanco actuarà com a mestre de cerimònies.

Juli Disla, Mafalda Bellido, Adrián Novella i Borja López Collado són els guanyadors de les anteriors edicions.

L’entrada és gratuïta, amb sol·licitud prèvia d’invitació en el correu: arniches_ivc@gva.es