L’alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, i l’edil de Cultura, María Server, han rebut a l’arqueòleg i professor alemany, Hermanfrid Schubart, qui ha visitat les instal·lacions del Museu de Villena (MUVI) on se situa la biblioteca amb el seu nom, i que recull tots els llibres, publicacions i documents d’aquest estudiós que ha centrat gran part de la seua carrera investigadora en la Península Ibèrica.

La Biblioteca Schubart del MUVI és fruit de la cessió que la Universitat d’Alacant ha fet a favor de Villena, seguint l’exprés desig de l’investigador, de tot el material bibliogràfic, documental i catàlegs que ha anat atresorant el professor al llarg de la seua dilatada carrera acadèmica.

A la recepció, al costat de l’alcalde i la regidor han acudit diferents representants de la Universitat d’Alacant, com el director de la Biblioteca General de la UA, Pablo Gallo; la directora de la Biblioteca de Filosofia i Lletres, María Victoria Xàtiva; i la directora de la Seu Universitària de Villena, Esther Perales; a més dels catedràtics emèrits del departament de Prehistòria i Arqueologia i el Vicedegà de Postgrau i Coordinador Acadèmic del Grau en Història, Fernando Prados.

L’alcalde de Villena ha agraït a l’investigador la seua aportació a la cultura i la investigació espanyola amb la donació de tota la seua biblioteca personal, i ha destacat la importància del gest de la Universitat d’Alacant que permet al MUVI ser un centre de primer ordre en matèria d’investigació històrica. “Per a Villena, el nostre patrimoni és una cosa molt important. Som conscients que el nostre municipi atresora importants vestigis, jaciments i monuments de totes les èpoques històriques que fa que siga el focus d’investigadors de tot el món. Per això, comptar amb la Biblioteca Schubart és un puntal fonamental en la nostra posició com a ciutat cultural, ciutat patrimonial i punt de trobada d’investigadors”, ha afegit.

L’adreça del MUVI, juntament amb la bibliotecària i el tècnic del museu, han donat compte dels treballs efectuats, que aconsegueixen la xifra d’uns 3.300 documents ja catalogats entre monografies i revistes donats d’alta fins al moment, i que poden consultar-se en https://acurtar.link/4y3XPU

Futura donació de Schubart

Per part seua, el professor Schubart ha mostrat la seua satisfacció en comprovar que la col·lecció està perfectament situada i ha avançat la intenció de fer una segona donació, menys quantiosa, però que complementaria la ja aportada amb obres especialitzades en història, art antic, biografies i novel·les històriques, entre altres temes.

Al seu torn, els experts de la Universitat han destacat la importància que suposa que una col·lecció tan prestigiosa forme part de la biblioteca del MUVI, ja que dona accés a articles especialitzats que no poden trobar-se fàcilment i fins i tot treballs inèdits que només es poden localitzar en aquesta col·lecció.