Es pot visitar en el Museu de Finestrat l’exposició “Muses per a l’Art” de Mª Carmen Llinares Lloret. Veïna del centre històric, pintora i escultora, apassionada de les més modernes tècniques i materials Mari Carmen Lloret ofereix una mostra dedicada a la dona i enquadrada en les activitats programades amb motiu del 25-N, “Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona”.

Com va indicar en l’acte inaugural el regidor de Cultura, Héctor Baldó, “molts coneixem a Mª Carmen en la seua faceta de professora de Dibuix i Pintura de l’Escola d’Art de Finestrat. No obstant això, ara descobrirem la seua faceta com a artista en aquesta 1a exposició que realitza en solitari i en el nostre Museu de Finestrat. Així que molt il·lusionats i amb el desig que moltes persones aprofiten aquesta època nadalenca per a vindre a visitar-la perquè romandrà exposada fins a gener i amb horari més ampli de Museu”.

La inauguració va tindre lloc en el Museu del Parc Font de Carrè en la vesprada del divendres amb la presència de l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, membres de la corporació municipal i gran afluència de públic de Finestrat i comarca. En la seua intervenció, l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, va felicitar a Mª Carmen per la mostra i va destacar que l’èxit d’aquestes iniciatives està «en la gràcia dels artistes en confeccionar les seues exposicions i també en la calor del públic com el que ha demostrat hui tots els assistents».

Per part seua, l’artista Mª Carmen Llinares va agrair el suport de l’Ajuntament per a portar a terme aquesta mostra «en la qual experimente amb textures i tècnica diverses perquè les escultures estan realitzades amb escòria de ferro, gravats al collagraph, serigrafies sobre pantalles obertes, gravats amb gofratges, pintura acrílica, a l’oli i pintura amb encàustica». Tot un homenatge a la dona d’una artista, formada en Belles arts, professora consagrada en pintura que ja va deixar empremta en altres exposicions a Alacant, Sant Joan, Xàbia o Benidorm.

L’exposició es podrà visitar fins al 15 de gener amb un horari ampliat de Museu perquè, a partir d’ara, obrirà al públic els dimecres, de 16.00 a 21.00 hores; dijous i divendres, al matí i a la vesprada, de 10.00 a 14.00 i de 16.00 a 21.00 hores; i també els caps de setmana al matí, de 10.00 a 14.00 hores (a excepció del primer cap de setmana de cada mes).

INAUGURACIÓ FINESTRAT COLLAGE CLUB

També es pot visitar de manera permanent en el carrer Forn Alt FINESTRAT COLLAGE CLUB. És l’obra guanyadora de l’I certamen “Finestrat Art Públic” que va organitzar l’Ajuntament en col·laboració amb la Universitat Miguel Hernández d’Elx. Representants de totes dues entitats van triar aquesta proposta d’Alberto Feijoo Rodríguez entre més de les 30 presentades a aquest certamen dirigit a integrar l’art contemporani en l’escena urbana de Finestrat i, al mateix temps, donar suport al talent dels seus creadors.

L’obra està composta per 5 collages en lona fruit del taller realitzat el mes de setembre passat en el qual van participar 12 veïns/as de Finestrat, al costat de l’autor Alberto Feijóo. “En aquest projecte s’explora la noció de “club” com un lloc de trobada física, un espai comú on es comparteixen vivències, històries i experiències. Un club l’objectiu del qual és compartir relats entorn de la localitat, en un intercanvi creatiu on van confeccionar imatges noves fruit d’un treball col·laboratiu i compartit”, va explicar l’artista, Alberto Feijoo.

En la inauguració de l’obra va ser present l’alcalde, Juanfran Pérez Llorca, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, el coordinador del certamen, Miguel Alejos i també les persones que van formar part del taller. «Hui visitem l’obra guanyadora de l’I Finestrat Art Públic en la qual busquem millorar l’escena urbana amb l’art», va assenyalar l’alcalde. «En el premi d’enguany a més han interactuat moltes persones de la nostra localitat que han reflectit com veuen el nostre municipi perquè són collages relacionats amb la naturalesa, el Puig Campana i les nostres gents» L’alcalde va recordar la recent defunció de l’artista establit a Finestrat fa més de 40 anys, Philippe Dupiereux, reconegut amb la Carta Pobla en 2017 per la seua contribució a la cultura en la localitat. «Quin millor homenatge per a Dupiereux que aquestes iniciatives culturals en les quals l’art és el gran protagonista».

Per part seua, l’edil de Cultura, Héctor Baldó, va afirmar que «Finestrat Collage Club també és una excusa idònia per a perdre’s pel nostre centre històric, que acudisquen a conéixer el resultat de l’obra d’Alberto Feijoo i ja desitjant començar amb la 2a edició de Finestrat Art Públic per a continuar engalanant els carrers de la nostra localitat».

Els visitants podran acostar-se a aquesta obra que formarà part de l’escena urbana del centre històric durant els pròxims 2 anys.