L’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert acollirà a partir de hui una nova exposició del cicle ‘Art a la Casa Bardín’, dedicada en aquesta ocasió a l’artista alcoiana Mónica Jover. La mostra “Del misteri de la vida i del creat”, que podrà visitar-se fins al pròxim 5 d’abril, aquesta comisariada per la gestora cultural i professora d’art contemporani Isabel Tejeda.

L’exposició recull trenta obres en les quals es mesclen dibuixos, collages i acrílics sobre teles i papers de diferents textures unides a través de fils. Es tracta d’una proposta centrada en de-construir i reconstruir l’obra sobre llenç, creant un registre del moment en el qual tot s’assembla i s’uneix a través del fil, el qual actua com a element de línia i conductor d’espais.

Com a complement a aquesta mostra, s’han programat, d’una banda, una trobada entre l’artista i la comissària per al 12 de febrer i, per un altre, una visita guiada per al 12 de març.

Mónica Jover ha realitzat ja més de vint exposicions individuals i ha participat en diverses col·lectives. Llicenciada en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, ha cursat també estudis en la École Nationale Supérieure dónes Arts Visuels de la Cambre a Brussel·les.

Per part seua, la comissària és gestora cultural, crítica i professora d’art contemporani en la Universitat de Múrcia. Tejeda, doctora en Belles arts, va ser subdirectora d’Art i Comunicació Visual del IAC Juan Gil-Albert entre 1991 i 1995, responsable d’Arts Visuals de Múrcia Cultural i d’exposicions de l’Institut Europeu di Design a Madrid.

‘Art a la Casa Bardín’ aconsegueix amb aquesta 33 exposicions temporals, havent-se convertit en Alacant en una cita obligada de l’art contemporani que realitzen artistes vinculats a la província, bé per naixement o bé per residència.