L’artista castellonenc Jaume Marzal Canós ha donat el quadre “El niño yuntero” a la Fundació que porta el nom de l’universal poeta d’Oriola.

Marzal Canós va nàixer en la localitat castellonenca de Moncofa en 1946 i resideix a Alacant, on treballa en el Museu de la Universitat d’Alacant (MUA), amb l’escriptora Rosa Quadrat, que ha sigut qui ha propiciat la donació. Va estudiar pintura i dibuix a l’Escola d’Arts i Oficis “La Llotja” de Barcelona. Ha fet treballs d’il·lustració, a part d’Espanya, a Anglaterra, Escòcia, Itàlia i França. Ha residit en diversos països àrabs, que han influït molt en la seua obra. Ha exposat a Bèlgica, Itàlia, el Marroc, República Txeca i Síria, a part d’Alacant, Madrid i Barcelona.

L’obra donada, “El niño yuntero”, està realitzada en tècnica mixta sobre tela i té unes mesures de 80×80 cm. Va formar part de l’exposició itinerant “Setanta zinc per setanta zinc. A Miguel Hernández”, que es va poder visitar en el MUA i a la Llotja de Sant Jordi d’Alcoi en 2017, amb motiu del 75 aniversari de la mort de Miguel Hernández. 

Rosa Cuadrado, Jaume Marzal y Aitor Larrabide
Rosa Cuadrado, Jaume Marzal y Aitor Larrabide