Els dibuixos brodats de Claudia Martínez han guanyat la primera edició de l’I Premi Art Tèxtil Contemporani convocat per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert. Més d’un centenar de propostes han concorregut a aquest certamen, dotat amb 12.000 euros, que inclou una exposició col·lectiva a Elx amb els 21 projectes pre seleccionats pel jurat.
La vicepresidenta i diputada de Cultura, Julia Parra, ha convidat a visitar “aquesta singular selecció que reuneix creacions originals d’artistes de la província d’Alacant i de molts altres llocs d’Espanya”. La responsable provincial ha remarcat l’interés que ha demostrat l’Institut Juan Gil-Albert i la Diputació perquè “l’exposició es presente i s’inaugure a Elx com a gest del suport a aquesta ciutat que és, en matèria cultural, un referent nacional i internacional del qual ens sentim orgullosos”.
La directora cultural de l’Institut Gil-Albert, Pilar Tébar, ha inaugurat aquest matí a la Sala Ordre Tercera d’Elx la mostra amb els 21 treballs pre seleccionats en aquesta primera edició, que ha comptat amb l’assessorament i suport del Grup De Reüll, encapçalat per Josep Ginestar. El principal objectiu d’aquesta nova convocatòria cultural dotada amb un primer premi de 6.000 euros i vint accèssits de 300 euros, és recolzar la creació plàstica i visual.
L’obra guanyadora Poemes de fil negre, arboles de cendra es compon de diverses peces brodades a mà sobre tela de cotó. Aquest conjunt de Claudia Martínez quedarà a la disposició de l’Institut de Cultura durant tres anys, i romandrà situat en les dependències de la seua seu, la Casa Bardin d’Alacant. Finalitzat aquest termini, l’autora podrà optar per la devolució de la peça o per la seua donació al IAC perquè passe a formar part dels seus fons. Així mateix, han sigut esment especial del jurat els treballs de Rosalía Banet i Mari Marí.
La resta de les obres seleccionades que componen la mostra corresponen als artistes Alexandra Knie, Massa, Paola Ruiz Moltó, Sara Coleman, Victoria Maldonado, Virgínia Jordá Pérez, Maribel Binimelis, Mónica Jover Calvo, José Luis Navarro, Núria Benet, José Luis Lozano Jiménez, Marie Noëlle Fontan, Daniela Castilho Duarte, Art al Quadrat Mónica i Gema del Rei Jordá, Pilar Sala, Marie–Thumette Brichard, Verónica Vicente, Bàrbara Long i Elisa Terroba. Els 113 participants en aquesta primera convocatòria han sigut de procedència molt variada:  València, Alacant, la Corunya, Màlaga, Barcelona, França, Pontevedra, Madrid, Múrcia Cantàbria, Salamanca, Sevilla, Granada, Lleó, Balears, Bizcaia, Castelló, Saragossa, Àustria, Albacete, Àlaba i Osca.