El prestigiós artista Antonyo Marest ha començat la creació del macro-mural urbà que desenvoluparà en una de les parets d’un immoble situat al carrer Sant Benito de Villena i que pretén ser un reconeixement als valors de la ciutat que li han vist créixer. Amb una acolorida intervenció plàstica portadora dels més actuals elements del StreetArt sobre una superfície de 500 metres quadrats amb el qual es pretén posar en valor el pes específic de la ciutat en matèria històrica, patrimonial i cultural.

Antonyo Marest, artista amb una trajectòria internacional ha treballat en tots els continents, rebent de l’Eurocambra el seu últim encàrrec, una sèrie de murals per a parlar del futur d’Europa en 5 països. També compta entre els seus últims treballs amb la “Miami Sunrise Tower” una espectacular construcció de 24 metres d’altura composta de contenidors marítims reciclats (un clar compromís amb el reciclatge i el medi ambient) intervinguts amb els colors, el positivisme i l’estil únic de Antonyo Marest, una icona del Barri de les arts a Miami i que alberga les oficines centrals de Spotify a Florida. A més de deixar un circuit de mostres del seu art en el Centre Cultural Espanya a Miami, l’Institut Cervantes de Nova Delhi, Nova York, Bèlgica, Itàlia, … Entre altres projectes, units a iniciatives privades per a centres empresarials i hotelers, on el seu art s’entén com una forma de vida plena d’energia positiva amb un fresc i divertit “sabor” tropical.

L’edil de Grans Esdeveniments i Urbanisme, Javier Martínez, va assenyalar que “la presència del nostre Antonyo Marest i el llegat de la seua obra que deixarà al final d’aquesta setmana, suposarà un pas més a la política d’assentar Villena com a centre cultural a l’interior de la província d’Alacant, i cada vegada més, un referent en el conjunt de la Comunitat Valenciana” posant al municipi en la llista d’espais transversals de cultura i art.

Des del seu punt de vista, “un Marest als nostres carrers és situar-nos en certa manera en l’art modern, en la modalitat d’art urbà, que cada vegada amb més força es consolida per col·leccionistes, entorns socials i col·leccionisme com un dels arts emergents més valorats. Estic convençut que també es convertirà en un reclam turístic, en una cita obligada per a aquells que gaudeixen i busquen art dins i fora del nostre museu”, va afegir.