El jurat de la VII Edició de la Biennal ArtsNostre va anunciar en l’acte celebrat a la Casa de la Cultura de Villena, la fallada del premi que va recaure en Ana Esteban, amb la seua obra ‘Lycra’. A més, es van atorgar dos Esments Especials a Paloma Orts i a Ariadna García. L’exposició de la VII Biennal ArtNostre, que podrà veure’s a la sala d’exposicions de la Casa de la Cultura de Villena fins al pròxim 19 de febrer, és una mostra col·lectiva que reuneix artistes de diferents disciplines de les comarques de l’interior de la província d’Alacant i que recorrerà de manera itinerant les poblacions d’Alcoi, Alfafara, Banyeres de Mariola, Bocairent, Castalla, Ibi, Muro i Onil.
Esteban, natural de Villena, a més d’artista tèxtil, és dissenyadora de moda, ha treballat durant més d’una dècada per a la signatura Amaya Arzuaga, exerceix la docència i ha sigut la dissenyadora del vestuari d’obres de dansa, teatre i circ. Destaca la seua col·laboració amb la coreògrafa il·licitana Asun Noales, per a la qual ha realitzat alguns dels vestuaris de les seues obres. És a més una de les comissàries del FIC (Front d’Iniciatives Contemporànies) que se celebra a Villena el mes d’octubre.
La guanyadora d’aquesta edició va explicar que amb l’obra guanyadora “he volgut comparar els patrons conductuals, amb els patrons referents al tèxtil. En aquesta indústria, lamentablement, cada vegada és més comuna el predictible, repeticions de patrons, de tall de materials, que tan sols es diferencien en una nimietat. Per a mi, i provenint d’aquesta indústria he observat durant anys la transformació al tot val, a la diferència sense concepte. Denuncie aquesta postura a través de la recopilació al llarg del temps, de desfets de milfulls de tall de lycra igualitaris que disposats de manera aleatòria em fan reflexionar sobre aquesta situació”.
A l’acte d’inauguració de l’exposició i de lliurament dels premis van acudir els artistes seleccionats per a optar al premi “ArtNostre”, juntament amb els membres de l’associació, els gestors culturals i els responsables polítics de les nou poblacions que enguany s’han sumat a la Biennal. Es trobaven també a la sala, els membres del jurat de la present edició: Pilar Tébar directora de l’Institut Juan Gil Albert, Pilar Blasco directora de la EASD d’Alcoi, Rafal Calbo també professor de la EASD i membre de la directiva de ArtNostre i José Ayelo director de la Casa de la Cultura de Villena, disculpant la presència de Romá del Carrer i de Toni Miranda, que per raons personals no van poder ser presents en l’acte.
Després de les paraules de benvinguda del gestor cultural de l’Ajuntament de Villena, que feia les vegades d’amfitrió de la mostra, va prendre la paraula el secretari de Art Nostre Rafa Calbo, per a il·lustrar als presents sobre el naixement de l’associació i la trajectòria de la biennal. Va ser la secretària del jurat i presidenta de ArtNostre qui va donar lectura de l’acta de les deliberacions del jurat, donant a conéixer a la guanyadora del certamen -que rep un premi de mil euros- i els dos esments especials que el jurat havia acordat concedir.
Esments Especials
Aquest mateix jurat també va voler reconéixer el treball de Paloma Orts i d’Ariadna García amb sengles Esments Especials. Orts és una artista transdisciplinària especialitzada en l’art d’acció, va cursar estudis de BBAA en la UAL de Londres i en la Universitat de Barcelona. L’any 2021 va obtindre el premi “Llançadora” que convoca l’Ajuntament d’Alcoi.
La jove fotògrafa alcoiana Ariadna García, va cursar estudis en la EASD d’Alcoi, ha participat en importants publicacions com a “Temps Detingut, Memòria fotogràfica del confinament” a càrrec d’Eduardo Nave, editada per PHOTOESPAÑA.

Lycra