L’artista visual Yolanda Domínguez visitarà l’Alfàs del Pi el pròxim 10 de juny per a participar en la Tertúlia Feminista Huellas de Mujee. Durant la trobada, que tindrà lloc a les 19 hores al Jardí del Carrer Baldons, Yolanda Domínguez parlarà del seu llibre ‘Maleït estereotip’. Un treball de recerca en el qual l’autora analitza aspectes culturals i socials per a entendre perquè funcionen els estereotips, què s’amaga després de la fotografia de moda, la importància de les imatges en la construcció de la nostra identitat i les pautes per a utilitzar-les d’una manera més compromesa per a lluitar per la igualtat.
Els mitjans i les imatges han deixat de ser eines per a convertir-se en el nostre hàbitat natural. Estan pertot arreu. En aquest llibre Yolanda Domínguez reflexiona sobre els missatges visuals que consumim i generem diàriament. Una anàlisi crítica amb estil irònic, didàctic i revelador que ens ensenya a ser més racionals amb el que veiem per a combatre les desigualtats que aquests missatges visuals generen.
Yolanda Domínguez és una artista visual que des de fa més d’una dècada crea treballs de participació col·lectiva i peces audiovisuals i imparteix conferències i tallers en universitats i instituts de tot el món. Alguns dels seus treballs més coneguts són ‘Poses’, una acció en la qual diverses dones imiten les poses absurdes amb les quals se les representa en el món de la moda i causa tot tipus de reaccions d’alarma. O ‘Xiquets Vs. Moda’, en la qual un grup de xiquetes i xiquets comenta les campanyes de moda dels últims temps revelant la violència implícita que existeix cap a la figura femenina.
La ‘Tertúlia Feminista Huellas de Mujer’ està oberta a la participació de tota la ciutadania. Qualsevol persona amb inquietuds per l’art, la cultura i la igualtat és benvinguda. Per a assistir es requereix inscripció prèvia a través de l’adreça de correu electrònic hola@huellasdemujer.es.
En aquesta segona reunió s’ha organitzat una degustació de cerveses artesanes Gorgos. L’assistència és gratuïta per a les persones associades a Petjades de Dona. La resta d’assistents hauran de realitzar una aportació de 5 euros.
Es tracta d’una nova iniciativa que impulsa Huellas de Mujer, en col·laboració amb la regidoria d’Igualtat, sumant-se a les quals ja ve oferint l’associació, com el Club de Lectura Feminista o la Convocatòria d’Arts Visuals HuellArtsDigital.
Petjades de Dona és una entitat d’àmbit nacional que ha fixat la seua seu a l’Alfàs del Pi. Fundada en el primer trimestre de 2016, aquesta associació s’ha marcat com a principal objectiu donar visibilitat i recalcar el protagonisme de les dones en el passat, mostrar les petjades que han deixat en la història, especialment en el món de la cultura i la ciència. Les persones que estiguen interessades a associar-se poden fer-ho a través de la web www.huellasdemujer.es