L’Arxiu de la Diputació d’Alacant ha posat en marxa la proposada ‘Memòries d’un confinament’, una iniciativa amb la qual anima als ciutadans a compartir les seues experiències en aquests dies en què la pandèmia del coronavirus ha obligat a tots a romandre a casa i, d’aquesta forma, “escriure entre tots la Història”, ha destacat el portaveu de govern i diputat de Gestió Documental, Adrián Ballester.

En aquest sentit, les persones interessades a participar en aquest projecte poden enviar relats o diaris de l’experiència, àudios, fotografies o vídeos per email a archivo@diputacionalicante.es. Tot aquest material serà publicat en les xarxes socials i en la pàgina web de l’Arxiu http://www.archivo.diputacionalicante.es/.

Ballester ha recordat que els documents que custodien els arxius són una font primària per a la investigació històrica, “com ho són les fonts orals, els diaris privats, les memòries personals o les imatges, per la qual cosa convidem a tots al fet que compartisquen amb nosaltres i els nostres lectors les seues experiències en aquests dies de confinament”.

La Diputació d’Alacant convida, especialment, a la infància a sumar-se a aquesta iniciativa, que s’emmarca en el projecte #YoMeQuedoEnCasaConLaDipu, enviant els seus dibuixos, àudios i textos, que també serà publicats i conservats.