Els finestrals i l’interior de l’edifici s’omplin de fotografies i postals en les quals es poden veure des dels balnearis de la platja del Postiguet fins a la transformació de Sant Joan i la Albufereta

L’Arxiu Municipal ha inaugurat una exposició que convida a redescobrir com era el “Estiu a Alacant” en el segle XX. La mostra inclou fotografies i postals en els huit finestrals exteriors de l’edifici del carrer Llauradors, així com en el seu interior. El recorregut permet veure l’evolució del turisme i el creixement de la ciutat en incloure des dels famosos balnearis de la platja del Postiguet de principis de segle fins a imatges dels anys 60-70 que mostren la transformació que han experimentat Sant Joan i la Albufereta.

Una de les curiositats que es poden veure és el bàndol dictat per l’alcalde Miguel Pascual de Bonança en 1847 en el qual s’estableix la prohibició del bany a “qualsevol persona que no vaja decentment vestida” sota multa.

També inclou imatges de la façana marítima d’Alacant, les barques de pescadors en el Raval Roig i de la “Escullera” del passeig del Postiguet.

La regidora de Cultura, Nayma Beldjilali, ha animat “a alacantins i visitants a fer una passejada pel barri antic i gaudir d’aquesta interessant i cridanera exposició en l’Arxiu Municipal“.

La mostra es podrà visitar durant tot l’estiu i, a mitjan agost, s’intercanviaran les imatges de l’interior a l’exterior.

Les fotografies que es poden veure en “Estiu a Alacant” van ser preses per Cantos, Francisco Sánchez i Eugenio Bañón.