L’Arxiu municipal ha inaugurat l’exposició «Hèrcules CF Imatges per a un centenari». Es tracta d’una selecció de fotografies, cartells i publicacions relacionades amb la història de l’Hèrcules. En ella s’inclouen imatges dels pioners del futbol alacantí, equips de principis del segle XX, fotografies de jugadors de diverses èpoques i dels estadis: Bardín. La Vinya i Rico Pérez. Són imatges dels fons propis amb alguna aportació de col·leccionistes particulars.
El regidor de Cultura, Antonio Manresa ha convidat «a tota la ciutadania al fet que visiten la mostra que ens permet conéixer i repassar la història de l’Hèrcules des dels seus inicis a través d’unes boniques fotografies».

Digitalització de publicacions esportives
La premsa esportiva va sorgir en els anys trenta del passat segle donant resposta a una demanda creixent de la població. L’auge del temps lliure es va traduir en un impuls d’aquesta mena d’entreteniment. En aqueixos anys van augmentar les competicions futbolístiques, ciclistes i atlètiques, sorgint nous espais per a aqueixes pràctiques. La col·lecció de premsa esportiva de l’Arxiu Municipal d’Alacant es va formar gràcies a la donació de la família Navarro Olcina, molt vinculada a l’esport de la nostra ciutat. Aquest fons els compon una sèrie de publicacions periòdiques, així com programes de mà i cartells d’aquesta temàtica.
Alacant Esportiu era una publicació setmanal que es va editar entre 1932 i 1933, dirigida per José Miralles. En les seues pàgines trobem abundant informació esportiva, encara que també inclou notícies d’altres espectacles com els taurins i els de la festa de les Fogueres de Sant Joan. El futbol ocupa la majoria de les seues pàgines, especialment tot el relacionat amb l’Hèrcules. Les seues fulles tenen un característic to blau i inclouen fotografies de Francisco Sánchez.
La revista Olímpic va estar dirigida per Antonio Pérez Devesa i va tindre una vida efímera en 1934. En les seues dotze pàgines trobem informació sobre el futbol i altres esports com la boxa, ciclisme i hoquei, amb fotografies de Sánchez i Nieto.
Hèrcules deixa clar les seues intencions amb el seu lema: “Tot per i per al nostre Hèrcules”. Era de periodicitat setmanal, encara que de curta duració, a penes set números en 1934. El seu director va ser Alfredo Pérez Sáez i s’imprimia en la Impremta Comercial, situada en la plaça de Gabriel Miró.
Rik-*Rak és la publicació més important dedicada als esports en els anys trenta del passat segle. Entre els seus col·laboradors trobem a Manuel González Santana, José Lassaletta, Juan A. Espinosa i Pedro Escartín. La seua redacció era al carrer Sagasta (actual San Francisco). Tenia corresponsals a Alcoi, Cartagena, Elx i Elda. El futbol dominava les seues pàgines, però també informava del ciclisme, boxa, atletisme, rem, natació i hoquei.
Dades extretes del llibre La premsa a la província d’Alacant durant la Segona República (1931-1936), coordinat per Francisco Moreno Sáez i editat per l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert en 1994.
Les publicacions estan disponibles en l’Hemeroteca Digital de la web de l’arxiu: https://www.alicante.es/es/contenidos/hemeroteca-del-archivo-municipal