La Junta de Govern Local de l’Ajuntament d’Alacant ha aprovat la donació de l’Arxiu i Biblioteca de don José Luis de la Guàrdia i Pascual de Pobil, VIII Baró de Finestrat, per a la seua conservació, custòdia i difusió en l’Arxiu Històric Municipal d’Alacant.

El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha agraït al seu fill, José Luis de la Guàrdia Salvetti “la valuosa donació feta dels fons familiars que contribuirà a incrementar el patrimoni històric que es custodia en l’Arxiu Municipal d’Alacant”.

Per part seua, José Luis de la Guàrdia Salvetti, ha manifestat el seu interés a donar a l’Arxiu Històric Municipal d’Alacant diferents documents de la seua família, incloent documents del seu Arxiu i Biblioteca. Es tracta de diferent documentació que conforma l’arxiu genealògic del seu pare, qui va ser el VIII Baró de Finestrat, amb més de cent volums, moltes primeres edicions, així com documents històrics relacionats amb Alacant.

Des dels serveis tècnics de l’Arxiu Municipal es desplaçaran al setembre a Madrid per a inventariar els fons i, posteriorment traslladar la col·lecció fins a Alacant.