L’Arxiu Municipal d’Alcoi ha incorporat per compra una important col·lecció de fotografies procedents de l’antiga empresa ‘Papeleras Reunidas S.A.’. Són un total de 630 fotografies, la majoria d’elles en negatius, la qual cosa encara dóna més valor a la col·lecció de cara a futures reproduccions.

Encara que la majoria del fons fotogràfic està per documentar, hi ha quantitat d’imatges de la seu central de ‘Papeleras’ (el popular edifici del Bambú), així com de les diferents fàbriques i tallers de l’empresa, el magatzem de ‘La Abastecedora’ (prop de l’Estació del Nord), diferents celebracions del seu personal, l’Exposició Nacional d’Indústries de 1940, etc. També són importants les fotografies de la visita del futur rei Juan Carlos I, el 17 de febrer de 1965, sobretot pel marc nacional en què es produïa la visita. Franco i Juan de Borbón, pare de Juan Carlos, mantenien fortes diferències sobre el futur del país, i per eixa raó el règim no considerava ‘oficial’ la visita de Juan Carlos, qui pràcticament va ser postergat pel govern local del ‘Movimiento’ i per la premsa local, que no va donar cap notícia destacada i simplement deia que Juan Carlos havia vingut a Alcoi a ‘acompanyar’ al director general d’Indústria.

Cal recordar que ‘Papeleras Reunidas’ es va constituir en 1934, després de diversos processos de concentració de fàbriques i tallers de paper des de mitjans de la dècada de 1920. La nova societat va començar a operar en 1935 amb una base de 7 fàbriques, diversos talleres de manipulats i magatzems. La seu central és va instal·lar a l’edifici de l’anterior empresa ‘Sobrinos de R. Santonja’ projectat per l’arquitecte Valls Gadea.