La regidora de Cultura i el director de Biblioteca i Arxiu han anunciat la reobertura de l’Arxiu Municipal de Villena en la planta baixa del palau consistorial després d’haver sigut desallotjada la primera planta de l’edifici amb els quals s’han solucionat els problemes de seguretat.
L’edil de Cultura, Conchi Beltrán i el director de Biblioteca i Arxiu, Paco G. Cebrián han informat de la reobertura al públic de l’Arxiu Municipal de Villena després de 17 mesos clausurat per motius de seguretat. “Es tracta d’una gran notícia molt esperada per tots i totes”, ha indicat Cebrián qui ha agraït la paciència del personal investigador durant el temps de clausura.
L’Arxiu va ser obert al públic el dimarts 5 de març i ara es notificarà la seua reobertura al personal investigador que durant aquests últims mesos ha sol·licitat accés a les instal·lacions. En total han sigut 40 les instàncies rebudes que ara rebran una cita per a evitar aglomeracions. A més d’això s’han tramitat 100 consultes a l’Arxiu, de caràcter intern per a diferents departaments municipals.
El treball en l’administració electrònica ha continuat amb l’objectiu que els documents que es registren a l’ajuntaments puguen ser consultats i seguits per via telemàtica. “Es treballa actualment en l’elaboració d’un catàleg de funcionament i quadre de classificació per a metadatar els documents com exigeix la normativa nacional”, ha dit el director d’Arxiu.
L’altra gran notícia és haver aconseguit que Villena es quede els Protocols Notarials, “una documentació molt rica” que es queda a la ciutat en lloc d’anar a l’Arxiu Provincial d’Alacant. “Crec que és un encert de l’equip de govern haver-lo aconseguit”, ha declarat Cebrián qui recalcava la importància d’aquesta documentació que data des de l’any 1496.
L’Arxiu Municipal seguirà en funcionament fins que s’habilite la seua nova localització en el Museu de la Electroharinera on ocuparà un lloc preferent. El trasllat a les noves dependències està previst per a finals d’any. Mentrestant l’horari d’atenció al públic serà de dilluns a divendres de 10.30 a 14.00 hores.