Dijous passat el centre cultural Les Cigarreras va inaugurar l’exposició Art Contemporani de la Generalitat III que organitza el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i que s’estendrà fins el mes vinent de febrer. Aquest conjunt està compost amb obres representatives de l’actualitat artística de la Comunitat Valenciana en la qual exposen 22 artistes dels quals set són alacantins.

La inauguració es va realitzar per part del regidor de Cultura, Antonio Manresa, juntament amb el director gerent del Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana, José Luis Pérez Pont i va comptar amb una presència equilibrada de creadors de Castelló, Alacant i València. El responsable d’àrea de Cultura s’ha mostrat satisfet «per la relació fluida i agradable que mantenim i, serà un plaer que aquests artistes exposen».

Així mateix, es tracta d’artistes de diverses generacions i sensibilitats que aborden el procés de creació artística des de variats plantejaments tècnics i estilístics.

Aquesta exposició, amb entrada gratuïta, reuneix obres adquirides en 2019 mitjançant una campanya d’adquisició d’obres d’art que construeix un patrimoni de present i que es projecta en el futur alhora que contribueix a la revitalització del sector artístic contemporani. Des de la data, s’han reunit un significatiu nombre d’obres d’art que formen la Col·lecció d’Art Contemporani de la Generalitat Valenciana, nascuda amb la intenció de difondre i fer accessible la creació actual a la ciutadania. Són en total 42 obres procedents d’artistes de diferents generacions i sensibilitats que aborden el procés de creació artística oferint noves perspectives sobre el nostre món més pròxim.

Entre els expositors participants es troben Pablo Bellot, llicenciat en Belles arts en la Facultat d’Altea UMH, Susana Guerrero, artista visual plàstica especialitzada en escultura i gravat, Marla Jacarilla, alcoiana, guanyadora del premi Embarrat IEI 2018, Aurelia Masanet i Luisa Pastor, entre altres.