Des del 18 de maig fins al 7 de juny – 20 dies naturals – romandrà obert el termini perquè els interessats que complisquen els requisits puguen sol·licitar les ajudes a les Residències Escèniques Les Cigarreras 2021, dotades amb un muntant total de 20.000 euros.

El centre contemporani que depén de la Regidoria de Cultura, dirigida per Antonio Manresa, convoca aquestes subvencions per a contribuir al treball de creadors, col·lectius i companyies professionals que evolucionen en els àmbits del teatre, circ, dansa, performance i altres arts del moviment. L’objectiu d’aquestes aportacions és fer costat a aquests protagonistes en els seus processos de creació, investigació, producció o desenvolupament de processos escènics.

El centre cultural les Cigarreras, que funciona en espais de l’antiga Fàbrica de Tabacs, ha estructurat aqueixes subvencions en cinc ajudes.

Modalitats de les ajudes

La primera està dotada amb 8.000 euros per a una residència de quatre setmanes en l’espai denominat Caixa Negra i que haurà de desenvolupar-se durant el mes de juliol.

La segona i tercera, amb 4.000 euros cadascuna, sufragaran sengles residències en la Caixa Negra, de dues setmanes, durant agost.

La quarta i la cinquena, de 2.000 euros cadascuna, tindran com a espais de desenvolupament els Box, de dues setmanes cadascuna, amb dates a triar entre juliol i agost.

La convocatòria està dirigida a persones físiques i jurídiques -artistes, col·lectius, companyies que treballen en el camp de les arts escèniques-.

Un projecte per aspirant

Podrà presentar-se com a màxim un projecte per aspirant o col·lectiu.

Les persones aspirants hauran d’haver nascut a la província d’Alacant, o estar empadronades a Alacant, o estar estudiant en un centre educatiu, formatiu o universitari d’Alacant, o estar treballant com a autònom o en una entitat privada amb domicili fiscal o social en aquesta ciutat o província.

En el cas que el sol·licitant siga un col·lectiu o companyia, hauran d’estar constituïts amb personalitat jurídica pròpia independent (associació, corporativa, societat mercantil, societat civil, fundació…) o, en defecte d’això, assenyalar una persona que actue en qualitat d’interlocutor i representant legal en totes les relacions amb el Centre.

Els interessats a formular les sol·licituds podran accedir als formularis en www.cigarreras.es i en https://convocatoriasdecultura.alicante.es

Des de les Cigarreras aclareixen que una vegada entregada les ajudes, el centre no assumirà despeses addicionals connectades amb els beneficiaris, com poden ser els d’allotjament, manutenció, etc.