`La clausura del cos´ es presenta com la primera exposició de videoart japonés celebrada a la província d’Alacant. Organitzada per NEGRE, produïda pel Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i amb el suport de la Fundació Japó, té com a objectiu mostrar els treballs de Mai Endo i Institutriu Momose, dues de les videoartistes japoneses més reconegudes en l’actualitat al Japó en el context queer/ feminista. La nova exposició de Negre s’inaugurarà el 14 de juliol en Les Cigarreras i estarà fins al 12 de setembre.
                       
Aya Momose y Mai Endo 
Les autores són dues de les videoartistes més reconegudes en l’actualitat al Japó en el context queer/feminista. Dos artistes que han guanyat un gran reconeixement per part de la critica d’art japonesa que els ha portats a exposar els seus treballs en reconegudes institucions com el 21st Century Museum of Contemporary Art de Kanazawa, on s’ha realitzat enguany la primera gran exposició al Japó dedicada al moviment feminista japonés en les arts (‘Feminisms’, comissariada per Ritsuko Takahashi).  

El caràcter internacional de NEGRE 
NEGRE (programa audiovisual de la Caixa Blanca del Centre Cultural Les Cigarreras d’Alacant) es proposa acostar a la població local una mostra d’art contemporani internacional amb la intenció de traçar un pont d’intercanvi artístic entre dues cultures. “Ens interessa poder aproximar a NEGRE projectes de caràcter internacional que proposen una altra mirada i nodrisquen les línies d’investigació d’aquest», declara Leticia Cano, directora de NEGRE. Per a això, compte en aquesta ocasió amb el suport de la Fundació Japó. 

`La clausura del cos´ es presenta com la primera exposició de videoart japonés celebrada a la província d’Alacant, la qual té la vocació de crear una xarxa d’intercanvi cultural entre institucions, artistes i públics. De manera que aquesta exposició es proposa com un primer pas per a aquest nou repte de Negre, l’objectiu del qual és acostar des d’una perspectiva transcultural l’art dels nous mitjans a la perifèria.