El Centre Cultural Las Cigarreras tanca l’any amb nombroses propostes, en les quals a més de les exposicions en la Caixa Blanca i la música en els seus diferents espais, destaca la programació la formació Elaborantes Pro confinanciada per l’Ajuntament d’Alacant i pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. “Una manera de fer Europa.”, d’octubre a desembre.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa ha destacat «que el nombre d’usuaris del centre, que en els mesos que portem de 2019, se situa en 25.500 és un reflex de l’excel·lent programació d’activitats que es duen a terme, i que permeten que el centre siga el lloc per excel·lència de producció i difusió de la cultura contemporània a la nostra ciutat».

  • Exposicions

El 17 d’octubre arriba “Espectrograma: Alacant” a la Caixa Blanca, realitzada per l’artista sonor Edu Comelles; és un mural de quasi 100 metres de llarg i tres metres d’altura que visualitza els sons de la ciutat d’Alacant. Mostra seleccionada de la IV Convocatòria Buitblanc del Centre Cultural Les Cigarreras.

El 2 de novembre, Epicentre. Mostra d’art digital de la biennal The Wrong, que inaugura la seua quarta edició al novembre, i per primera vegada té una seu principal que es compon de més de 20 institucions repartides per tota la Comunitat Valenciana i que ve de la mà del Consorci de Museus de Comunitat Valenciana.

El 20 de desembre (contra) Cultura Fanzine que visibilitza diversos artistes que estan vinculats a la ciutat d’Alacant i que han treballat activament en projectes, accions i llocs de cultura alternativa, o com també es denomina: contracultura. Mostra seleccionada de la IV Convocatòria Buitblanc del Centre Cultural Les Cigarreras.

  • Música. Concerts Movistar+

El 19 d’octubre Johnny B Zero i Derby Motoreta’s Ruquet Kachimba i el 21 de desembre Billy Boom Band. Tots dos gratuïts amb invitació.

El 26 d’octubre Festival de Rock Local organitzat per la Regidoria de Cultura al qual se suma l’impuls de Movistar on comptarem en la matinal amb la final del Concurs de Música Jove que organitza el Centre 14 – Regidoria de Joventut i a la vesprada 7 bandes provincials completen el cartell d’aquesta IV edició.

Completen l’oferta musical d’aquest últim trimestre el festival de música electrònica ENSO al novembre, swing i jazz a l’octubre i desembre i concerts de la Banda Simfònica Municipal

  • Teatre i dansa

Alacant a Escena és la protagonista durant els primers dies d’octubre, per a deixar pas durant el mes de novembre a la Mostra de Teatre d’autors contemporanis al novembre i Menuts Barris, programa de la Regidoria de Cultura amb actuacions a l’octubre i novembre.

  • Altres activitats

«Univers Blade Runner», és un cicle expositiu basat en l’univers de Blade Runner, la ciència-ficció i la robòtica. La mostra es compondrà de tallers, exposicions, instal·lacions, perfomances, cinema i música, on es mostraran les sinergies i noves narratives generades per la tecnologia, utilitzant el doble marc de la conjuntura literal de l’obra de Ridley Scott i l’evolució del robot com a artefacte cultural.

Al desembre arriba Animals Feel Fest, festival animalista amb estands, xarrades i tallers, i el tradicional Festitíteres que aconsegueix la seua 32a edició amb diverses funcions i tallers en Les Cigarreras.

Ademas es programen una quinzena d’activitats dins del programa Panorama Les Cigarreras, també cofinançades pels Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), EDUSI – Alacant Àrea Les Cigarreras i abasten diversos àmbits d’actuació comunitària: Art Urbà, Escola i Barri, Espais Intergeneracionals i Espais Naturals. Activitats gratuïtes d’octubre a desembre amb inscripció en la web

Tota la programació es pot consultar en www.cigarreras.es