Un total de 81 ajuntaments i 2 universitats valencianes es van donar cita ahir a Villena amb motiu de l’assemblea del Circuit Cultural Valencià amb la presència de la Secretària Autonòmica de Cultura i Esport i el director de l’Institut Valencià de Cultura.

Trenta anys després l’assemblea del Circuit Valencià de Cultura s’ha reunit de nou a la ciutat de Villena per a abordar la seua estratègia de funcionament intern per a aquest pròxim any. Un total de 81 municipis i 2 universitats han acudit a la nostra ciutat on han sigut rebuts en el Teatre Chapí, per a a continuació traslladar-se al saló d’actes de la Casa de Cultura per a la seua reunió de treball.

“Un dels objectius fonamentals del Circuit Cultural Valencià és arribar a totes les comarques de la Comunitat Valenciana amb arts escèniques, música i audiovisuals”, tal com ha comentat Abel Guarinos, director general de l’Institut Valencià de Cultura. “En l’informe anual del circuit sempre es presenta a Villena com una de les ciutats amb més activitats i espectadors, gràcies als seus dues grans sales, el Teatre Chapí i la Casa de la Cultura”, ha destacat Guarinos.

La nova regidora de Cultura, Elena Benítez, ha donat la benvinguda al públic assistent i ha agraït que 30 anys després que l’antic Circuit Teatral Valencià es reunira a Villena, la ciutat aculla al Circuit Cultural Valencià. “Si desitgem preservar la cultura, hem de continuar creant-la i el circuit cultural permet potenciar la cooperació i optimitzar els recursos”.

L’acte de clausura en la Kakv ha comptat amb la presència de la Secretària Autonòmica de Cultura i Esports, Raquel Tamarit qui acompanyada per l’Alcalde de Villena, Fulgencio Cerdán, han sigut els encarregats de posar el fermall a l’assemblea. “Cal destacar el treball que es fa des dels municipis, el circuit cultural ajuda a vertebrar el territori”, ha destacat Tamarit qui ha anunciat la pujada de la inversió en cultura en la nostra comunitat. L’Alcalde per la seua part ha recalcat la importància d’actuar units els municipis, “la coordinació entre ajuntaments i Generalitat propícia l’accessibilitat de la ciutadania a la cultura”.

En clau escènica Cerdán ha indicat que “saber posar-se en el lloc de l’altre és molt important en teatre, així com en la vida i en la política ja que és un exercici molt sa d’empatia”. El fermall d’honor ha sigut l’actuació de Punkalorro al costat d’un vi d’honor abans de l’esmorzar que les i els integrants del Circuit Valencià de Cultura han gaudit a la nostra ciutat.

La Secretària de Cultura i Esports, al costat del director general de Cultura de l’Institut Valencià han sigut convidats a visitar el Museu Arqueològic José María i Soler, descobrir algunes de les seues peces més emblemàtiques i gaudir del Tresor de Villena després de conéixer el seu origen i descobriment de la mà de la seua directora, Laura H. Alcaraz.