El concertista serà Manuel Martínez Ariza, Premi Calendura en el XXIV Festival de Guitarra Ciutat d’Elx
L’Associació de Guitarristes «Música Oberta» (AGMA), responsable del Festival de Guitarra Ciutat d’Elx, compleix 25 anys. Per a celebrar aquest aniversari, l’entitat ha organitzat un concert a l’església de San José, hui 27 de desembre, a les 20.30 hores, amb entrada gratuïta. L’artista convidat serà Manuel Martínez Ariza, Premi Calendura en el XXIV Festival de Guitarra Ciutat d’Elx.
Després de l’actuació, els membres de la AGMA i algunes persones vinculades al festival i a l’associació, assistiran a un sopar de fraternitat. Una manera senzilla de celebrar els 25 anys d’existència d’aquesta agrupació que va nàixer a Elx en 1997 i que està composta per amants de la guitarra. A més del festival, que és el seu màxim exponent, l’entitat organitza altres activitats com a concerts, conferències, tallers i cursos de guitarra.
El guitarrista Manuel Martínez Ariza ha preparat un concert amb un variat programa. Les peces que es podran escoltar aquesta nit seran: Preludi BWV 998 de J.S. Bach, Fantasia de Roberto Gerhard, Invocació i dansa de Joaquín Rodrigo, el Tango Casada Infidel de Vicente Asencio i acabarà amb la Sonata romàntica de M. M. Ponce (Allegro moderato, Errant espressivo, Allegretto viu i Allegro senar troppo e serioso).
Nascut a Albacete, el jove Manuel Martínez Ariza està cursant 3r d’Ensenyament Superior de Música en el Conservatori «Óscar Esplá» d’Alacant. D’altra banda, a més del 1r Premi Calendura en Festival de Guitarra “Ciutat d’Elx”, ha aconseguit el Premi Extraordinari d’Ensenyaments Artístics CLM 2020, el 2n Premi Concurs Internacional Guitarra de Madrid en 2 ocasions 2021/2022 i ha quedat finalista en el 9é Concurs Internacional de Guitarra Alhambra per a Joves CIGA Júnior. Cal assenyalar que ha assistit a masterclasses i cursos de perfeccionament impartits per reconeguts guitarristes com: Jorge Cardoso, Álex Garrobé, Marco Socías, Pedro Mateo González, Andrea De Vitis, Marco Smaili, Javier Riba i Margarita Escarpa