L’Associació Huellas de Dona llança l’activitat HuellasTour, que tindrà lloc el pròxim 30 de desembre i que consisteix en una excursió a València per a visitar l’exposició ‘En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures’ que s’exposa en l’IVAM, l’Institut Valencià d’Art Modern. Aquesta exposició, obra d’Alba Herrero i Ana Penyas, presenta un caràcter híbrid entre la narració gràfica i la investigació social.
‘En una casa. Genealogia del treball de la llar i les cures’ proposa un recorregut entre l’íntim i el polític. A partir de material d’arxiu i de les experiències de vida de dones de diferents edats i procedències, treballadores de la llar i de les cures la majoria, però també ocupadores, la proposta recorre els canvis temporals, espacials i socials vinculats a aquest treball. D’aquesta manera, posa l’accent en les desigualtats socials que travessen aquests processos.
A través de diferents formats es proposa una relectura oberta sobre els models de família i de treball, les trajectòries de la mobilització col·lectiva per a la reivindicació de drets i condicions de treball dignes i les motivacions i expectatives de vida dels qui fan el treball i els qui el reben. En definitiva, sobre l’organització social de les cures.
Aquest primer HuellasTour està obert a la participació de tota la ciutadania. “Qualsevol persona amb inquietuds per l’art, la cultura i la igualtat serà benvinguda”, assenyalen des de l’associació. Per a assistir, es requereix inscripció prèvia a través de l’adreça de correu electrònic hola@huellasdemujer.es. El preu de l’activitat és de 5 euros per a les associades i de 50 euros per a la resta de persones assistents.
Es tracta d’una nova iniciativa que impulsa Huellas de Dona, en col·laboració amb la regidoria d’Igualtat, sumant-se a les quals ja ve oferint l’associació, com el Club de Lectura Feminista, la Tertúlia Feminista o la Convocatòria d’Arts Visuals HuellArtsDigital.
Petjades de Dona és una entitat d’àmbit nacional que ha fixat la seua seu a l’Alfàs del Pi. Fundada en el primer trimestre de 2016, aquesta associació s’ha marcat com a principal objectiu donar visibilitat i recalcar el protagonisme de les dones en el passat, mostrar les petjades que han deixat en la història, especialment en el món de la cultura i la ciència. Actualment compta amb mig centenar de persones associades.