L’astrofísic i comunicador científic, Javier Armentia, ofereix aquest dimecres en la Seu d’Alacant de la Universitat d’Alacant a les 12 hores, la conferència#CIENCIALGTBIQ: Cercant referents per a una nova societat en el marc del cicle “Ciència Diversa” i presentat per la vicerectora d’Investigació i Transferència del Coneixement, Amparo Navarro.

En el marc d’aquest mateix cicle, el pròxim 1 de juliol a les 12 hores, també la Seu d’Alacant, Ixaro Antxia Pulido, primera dona transsexual futbolista federada i responsable de l’àrea trans de Gehitu (Associació LGTBI d’Euskadi) oferirà la conferència Esport i transsexualitat: salvant obstacles amb una pilota i una bicicleta,presentada per Dari Escandell, director del Secretariat de Promoció Esportiva de la UA. L’endemà, 2 de juliol, el cicle es completa amb la conferència Construint pràctiques de recerca des d’una perspectiva de despatologització i drets humans, a càrrec d’Amets  Suess Chwend, de l’Escola Andalusa de Salut Pública, presentat per Diana Gil, directora del Secretariat de Responsabilitat Social de la UA.

El mateix mes de juliol el Campus amb Orgull de la UA ha programat un cicle de cinema LGTBIQ en el cinema que es projectarà en la sala de conferències de la Seu d’Alacant en el carrer Sant Ferran, 40. L’1 de juliol La calúmnia, de William Wyler, 1961. Presentada i moderada per Israel Gil, de l’Aula de Cinema de la UA. El dia 2Girl, de Lukas Dhont, 2018. Presentada i moderada per José Ignacio Garrigós, del departament de Sociologia de la UA. I el 3 de juliol La llei del desig, de Pedro Almodovar, 1987. Presentada i moderada per Remedios Perni, de l’Institut Universitari d’Estudis de Gènere de la UA.

El còmic també serà protagonista en la programació del Campus amb Orgull de la Universitat d’Alacant amb la taula redona Vinyetes de coques i congrets: còmics lèsbics des de dues ribes el dia 9 de juliol a les 19 hores en la sala de conferències de la Seu d’Alacant en el carrer Sant Ferran, 40, que presenta i modera la periodista Maria Samper i protagonitzen Teresa Castro, coordinadora de Viñetas de tortas y bollos, Carla Berrocal, autora de Viñetas de tortas y bollos i Susana Martin, autora de Viñetas de tortas y bollos.

En aquesta mateixa línia, els dies 5 i 6 de juliol se celebra el Taller de còmic LGTBI. Los mundos d’Hoper , a càrrec de Zarva Barroso, artista i autor de còmic. Un taller en el qual es tracta la presència i evolució de la temàtica LGTBI en el còmic centrant-se, principalment, en la transsexualitat, així com la creació d’un còmic curt de temàtica relacionada, en què s’hi proporcionaran els elements bàsics del còmic per a elaborar una història personalitzada.

En l’apartat d’exposicions, fins al 14 i 15 de juliol respectivament, es poden visitar les mostres Pluri-identitats en el Museu de la Universitat d’Alacant i l’exposició de fons bibliogràfics en la planta baixa de la Biblioteca General de la Universitat d’Alacant.

Els dies 11 i 18 de juliol s’han programat dues taules redones en la Seu d’Alacant de la UA. La primera, Històries de vida de persones majors LGTBI: passat, present i futur del moviment LGTBI a les 19 hores i moderada per Carlos Lamm amb Federico Armenteros, president de la Fundación 26 de diciembre, Roberto Calatayud i Juan Olmo. La segona, La inclusió LGTBI en la gestió universitària, que moderarà la vicerectora de Responsabilitat Social, Inclusió i Igualtat, María José Rodríguez el 18 de juliol a les 12 hores i que comptarà com a ponents amb Sara Moreno, vicerectora d’Alumnat i Ocupació. Competència transversal LGBT, de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ángel Pueyo, membro de l’equip tècnic del Pla Estratègic per al foment del respecte, la diversitat i la igualtat LGBT+, de la Universitat de Saragossa. Pedro Carlos López, Unitat d’Igualtat. Actuacions LGTBI universitàries, de la Universitat de Granada i Aratz Castro, Ortzadai lgtbi. Polítiques d’igualtat LGTBI universitàries.