La 87é verema en la DOP Alacant se celebrarà en la localitat del Pinós, en les instal·lacions de Cellers Tornar el pròxim 17 de setembre. Serà un acte simbòlic de cort de raïm on l’atleta d’Onil, Jorge Ureña, apadrinarà aquesta nova anyada 2019 tallant rams de raïm monastrell.

El jove atleta ha sigut nomenat amb aquesta distinció pel Consell Regulador de la DOP Alacant qui destaca l’excel·lent carrera que ha exercit durant aquests anys i el gran potencial que presenta davant els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 com una nova generació d’esportistes d’elit espanyols.

Ureña ha aconseguit ja 20 medalles en campionats nacionals i internacionals, on destaca el primer Or en heptatló obtingut fa uns mesos a Glasgow on va millorar la seua plata de fa dos anys. El seu perfil com a atleta és molt complet en combinar aquestes exigents proves de metres, longitud, pes i altura que combina amb el Decathlon. Ha sigut nomenat a més, “Millor Atleta Espanyol de l’any” en 2017.

Des de l’any 2006 es porten nomenant padrins de verema en la DOP Alacant, destacant a aquelles personalitats de la província que sobreïxen en les seues disciplines. Entre esportistes olímpics s’ha comptat també amb Alejandra Quereda, entrenadora actual de l’equip de gimnàstica rítmica. I altres esportistes com David Ferrer, Nico Terol, Juan Carlos Ferrero, els toreros Jose Maria i Alejandro Esplá, els científics Maria Blasco i Francis Mójica, la soprano Ana María Sánchez, el cuiner Quique Dacosta i l’any passat un grup de dones periodistes format per Xesca Lloria, Cristina Medina, Rosario Pagés, Concha Pastor i Carolina Sellés.

La verema en la DOP Alacant ha començat a la fi d’agost i s’espera es prolongue fins a octubre fins a recollir aproximadament uns 30 milions de quilos de raïm per a vinificació en les 7 comarques productores.