L’Auditori de la Diputació d’Alacant acollirà dissabte que ve, 28 de novembre, un concert homenatge a l’empresari alacantí José Enrique Garrigós. Amb Josep Vicent al capdavant, l’agrupació ADDA Simfònica interpretarà peces de Manuel de Falla, Daugherty i Tchaikovsky acompanyada pel solista internacional Javier Eguillor.

A través d’aquesta actuació especial, la Diputació commemora la figura del qual fóra una de les persones més rellevants i volgudes de la societat alacantina, màxim responsable del Consell Regulador del Torró i gran dinamitzador de l’economia local des de la presidència de la Cambra de la Comerç, càrrec que va ostentar entre 2009 i 2016.

El programa en honor a aquest il·lustre torroner inclourà les populars melodies del Barret de tres pics del mestre Manuel de Falla, el concert per a timbala i orquestra Raise the Rooff de Daugherty i la Simfonia nº6 Patètica de Tchaikovsky.

Javier Eguillor

La timbala solista de l’Orquestra de València és natural de Xixona (1975) on va iniciar els seus estudis musicals per a continuar la seua formació en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant amb el professor Juan García Iborra. A més, s’ha format en la Filharmònica de Berlín i en l’Orquestra de Montecarlo. En 1991 va passar a formar part de la Jove Orquestra Nacional d’Espanya com a membre integrant fins a 1995, any en què ingressa en l’Orquestra Mundial sota la direcció de Yehudi Menuhin. Posteriorment, amb la Jove Orquestra de la Comunitat Europea va actuar en importants sales de tot el món sota la direcció de prestigiosos mestres com a Sir Colin Davis, Bernard Haitink, GennadiRozhdestvenshy, Carlo MariaGiulini o Vladimir Ashkenazy.

En 2002 va ingressar en l’Orquestra de València i des de llavors ha col·laborat amb rellevants formacions internacionals. Així mateix, ha participat en la pel·lícula Allegro dt. senar troppo de Fernando Colomo i ha compartit partitura amb grans artistes com Miguel Bosé, Joan Manuel Serrat o Vicente Amigo.

Javier Eguillor
Javier Eguillor