Un festival enèrgic, que segons ha explicat el president de la Fundació Comunitat Valenciana Auditori Teulada Moraira i alcalde, Carlos Linares, es desenvolupa amb la col·laboració de la Diputació Provincial d’Alacant i actuen com a seus al costat del Auditori Teulada Moraira, l’Auditori de la Diputació d’Alacant, ADDA i l’Auditori Internacional de Torrevieja.

Linares ha assenyalat que el seu director artístic, Francisco Maestre, ha preparat per a cadascun dels concerts un gran programa amb obres musicals dels millors compositors de tots els temps. Una ocasió per a gaudir de la bona música i recolzar el futur dels joves músics.

A més, es tracta d’una activitat d’intercanvi, enteniment, cooperació i agermanament entre les diferents cultures convertint-ho en un atractiu turístic i cultural, ha destacat el president de la Fundació, qui ha afirmat que tots els concerts tindran lloc a les 20hr, amb entrada lliure i aforament limitat. No es precisa arreplegar invitació prèvia.

El dimecres, 1 d’agost, va obrir aquest Festival en aquest espai l’Orquestra Simfònica de la Universitat Politècnica de Madrid formada per 67 músics provinents de 16 carreres diferents units amb l’objectiu de seguir creixent i afrontar nous reptes. Sota la batuta del jove director espanyol, Alejandro Porta Cantalapiedra, oferiran als assistents un gran programa amb obres de Mozart i Beethoven.

Avui 2 d’agost serà l’actuació de l’Orquestra de Joves de la Província d’Alacant (OJPA) dirigida per Francisco Maestre, que recentment han rebut, per segon any consecutiu, l’I Premi en el Festival Summa Cum Laude de Viena. Un concert en el qual els joves interpretaran obres de Beethoven, Saint-Saëns i Tchaikovsky.

Mentre, el divendres, 3 d’agost, serà el torn de l’Orquestra Simfònica de Polònia Amber, una orquestra constituïda pels estudiants amb més talent de les escoles i conservatoris de música de la regió de Pomenaria. Els 80 millors joves talents es reuniran en el Auditori per a compartir la passió per fer música sota la direcció del seu director artístic Dariuz Mikulski.

Interpretaran un programa amb obres de Lutoslawski, Haydn,Mozart, Schubert o Lebrun, entre uns altres, i comptaran amb els solistes Mikolaj Gadzig (Trompa) considerat el millor trompa de la seua generació a Polònia, Paulina Sochaj, una de les oboístas més talentoses de la seua generació del 2000 i Moisés Aguirre Turons (Trompeta), qui als 9 anys va iniciar la seua experiència com a solista amb la Filharmònica de Jalisco.

I, el dia 4 d’agost, es pujarà a l’escenari del Auditori la Jove Orquestra Nacional de Tailàndia sota la batuta del seu director musical Akkrawat Srinarong elogiat per la revista Forbes de Tailàndia com el “violinista emprenedor”. Tocaran peces de Tchaikovsky, Potavanich, Maeda o Dhamabutral i com a solista, un jove músic especialitzat en la música tradicional tailandesa, Woragit Theambrut.

La Gala 2018, Concert de Clausura amb la participació de les 4 orquestres, serà el 7 d’agost sota la direcció del mestre i director artístic del FIX, Francisco Maestre, on el públic assistent podrà gaudir del programa que han preparat amb el “Concert per a violí i orquestra” en Re Major, Op.35 de Tchaikovsky i la “Simfonia nº1 “Tità” en Re Major de Mahler. Un concert on la jove holandesa Carla Leurs actuarà com a solista.

Aquesta jove és una virtuosa del violí amb un extraordinari currículum de prestigiosos premis internacionals. El violí que usa procedeix del prestigiós taller parisenc del luthier Nicolas Lupot, el “Stradivarius francés” i cedit per la Fundació Nacional d’Instruments d’Amsterdam.