L’Auditori Teulada Moraira va estrenar la nit del dissabte amb èxit la seua nova temporada escènica i el Cicle Operístic 2019 amb una nova producció de la companyia lírica Òpera 2001 de “Madama Butterfly”, en el qual la sala simfònica d’aquest espai es va impregnar de la majestuositat, força interpretativa i sonora del gran elenc de solistes, orquestra i Cors de Hirosaki (el Japó) que van donar vida a la famosa obra del gran compositor G.Puccini.

Així arrancava la nova programació escènica del Auditori Teulada Moraira (Febrer/Juny 2019) amb aquesta marca turístic/cultural pròpia del auditori. Un gènere molt consolidat entre els assistents que, una vegada més, va revalidar la confiança entre els espectadors vinguts de diferents municipis, en el qual aquest producte converteix aquest espai en un lloc de relació social, d’intercanvi d’opinions i conversa.

El públic va poder gaudir d’aquest món operístic gràcies a que aquest auditori permet aquest tipus d’espectacles de gran format. Una òpera sota la direcció musical de Martin Mázik, direcció en escena Roberta Matelli i Luis Miguel Lainz en la direcció artística, i amb la posada en escena de prop de cent persones entre coristes, solistes i músics.

Tres hores d’actuació que van captivar a una sala repleta destacant les àries dels solistes més ovacionats, com la soprano japonesa Hiroko Morita en el paper de Madama Butterfly (Cio-Cio-San), el tenor David Baños en el paper de Pinkerton, la mezzosoprano Junhua Hao interpretant a Suzuki i el baríton Giuliu Boschetti a Sharpless.

Una òpera que va comptar amb una producció cuidada i una escenografia i attrezzo delicat i elegant obra de Tecnoscena Napoli (Itàlia) que teletransportaba a l’espectador a una casa nipona, on el muntatge principal era un gran tatami-illa en la qual es concentrava l’acció despullat d’ornaments on la llum va jugar un paper essencial per a potenciar el drama personal de Butterfly i amb un vestuari de Sartoria Arrigo, Milà (Itàlia).

Cal destacar l’acció de tots els personatges que van encarnar aquests fantàstics solistes, que els va portar a la seua pròpia destinació amb un domini excepcional de la dinàmica, arredonint-lo amb una interpretació actoral brillant transportant a l’espectador a la història.

“Madama Butterfly” va comptar també amb moments impactants i claus, així com el final dramàtic amb una gran força musical que va conjugar a la perfecció orquestra i solista, captivant als espectadors i revalidant una vegada més el gran èxit i bona acceptació que té el gènere de la lírica entre els assistents.

L’Auditori Teulada Moraira seguirà amb el Cicle Operístic 2019 el mes d’octubre amb l’òpera “La Traviatta” de Verdi a càrrec de la companyia lírica Òpera 2001.