L’Auditori Teulada Moraira estarà present, un any més, en la Fira “Alacant Gastronòmica II Trobada d’Estil de Vida Mediterrània” en IFA donant a conéixer la seua acció turístic/cultural Alere/Dolia a través d’una demostració culinària que parla sobre els valors del nostre territori, paisatge i cultura gastronòmica.

Un projecte el de “Alacant Gastronòmica II Trobada d’estil de Vida Mediterrània”, en el qual des d’aquest espai cultural avantguardista se suma a través de Alere/Dolia. Un projecte que parla del Mediterrani i d’identitat cultural fent servir la cuina com a ànima del territori on mostra també les propietats organolèptiques del raïm moscatell d’Alexandria i els valors nutricionals i saludables que ens aporta.

Una aposta per la cultura gastronòmica que se celebra des de l’any 2011 durant el primer cap de setmana de setembre, i que serveix com a plataforma de divulgació per a posar en valor la preservació del territori i el paisatge a través del nostre producte autòcton més preuat, com és el raïm de moscatell d’Alexandria, i aquells productes que ens ofereix el nostre gran rebost del Mediterrani.

A més, durant aquests set anys aquesta acció ha homenatjat els productes amb qualitat agroalimentària de la nostra geografia gastronòmica de la Comunitat Valenciana. Un mapa gastronòmic de gran valor i que, des d’aquest Faro Obert al Mediterrani de l’auditori, sempre s’ha volgut treballar, defensar i mostrar.

Seguint en la seua línia de treball, des de l’auditori s’ha estat treballant des de fa més d’un any conjuntament amb el mestre heladero de Xixona, Santi Gómez per a desxifrar el codi del moscatell de Teulada Moraira.

Per a això, des del divendres, 22 de febrer, a les 18h en l’Estand de l’Agència Valenciana de Turisme a Alacant Gastronòmica, seguint en la investigació del producte estrela del raïm moscatell d’Alexandria i ampliant el coneixement de l’ADN d’aquest producte, comptarem amb Santi Gómez, qui presentarà a través d’una demostració culinària les aromes que ens aporta el moscatell en un plat, perquè el que millor interpreta un territori és un plat.

A més, estarà acompanyat per José Miguel Piñero del Taller de Piñero creador del suport de la vaixella dissenyat per a l’ocasió en el qual Gómez plasmarà la màxima expressió del territori del moscatell.

Una demostració on estaran presents tots els agents particulars que defineixen el nostre terruá (pluviometria, temperatura, terra i el vent del Llebeig) i les aromes que vénen definits pels agents climàtics específics del terruá de Teulada Moraira.

Des de Alere/Dolia continuen avançant en la investigació d’aquest projecte, ja immersos en la tercera fase, per a expandir-lo al terruá de la Marina Alta.