La major visibilitat del còmic en la societat actual ho ha convertit en un mitjà d’expressió i diversió que cada vegada compta amb més lectors adults i joves, a més de ser una eina educativa de gran potencial. Per aquest motiu, la Seu Ciutat d’Alacant de la Universitat d’Alacant engega el taller “Comic i Salut” amb caràcter intergeneracional, a través de les Aules de Salut i Còmic de la Seu, en el qual podran participar avis amb els seus néts.

Aquesta proposta pretén posar en valor el paper educatiu de les persones majors en les noves generacions, així com l’intercanvi de llenguatges i codis entre diferents generacions a l’hora de crear un producte comú.

El taller donarà començament dimecres que ve 12 de setembre en les instal·lacions de la Seu en Sant Fernando, 40, amb quatre sessions de 18 a 20 hores (12, 17, 19 i 26 de setembre) i serà impartit per Ulisses Ponce, actual secretari de l’Associació d’Autors de Còmic d’Espanya, que exerceix com a editor de Sugoi Edicions i ha treballat realitzant tires còmiques per a diferents revistes i diaris d’Espanya els últims deu anys. Un dels seus últims treballs destacats és la creació d’historietes per Angry Birds.

L’objectiu d’aquesta activitat és iniciar a l’alumnat en l’art del còmic, les seves múltiples facetes, no només basades en l’humor, el màniga o els superherois. L’alumne desenvoluparà la seva pròpia obra (tira còmica) treballant en el seu propi estil i creativitat. El tema central serà la salut i l’alimentació, amb un treball per parelles (avis/néts) de manera que permeti adquirir, de manera didàctica i divertida, hàbits alimentosos i reforçar la relació entre aquestes dues generacions.

El taller, coordinat per Virginia Carrión i Adela Alonso, finalitzarà amb una exposició dels treballs i l’edició d’un còmic amb les diferents tires còmiques resultants del taller.