L’Aula de Teatre de la UA representa l’obra “En defensa. Un concert de despedida” al Paranimf

L’Aula de Teatre de la UA representa l’obra “En defensa. Un concert de despedida” al Paranimf

L’Aula de Teatre Contemporani de la UA torna al Paranimf aquest dimecres 27 de febrer a les 11.30 hores amb la representació de l’obra En defensa. Un concert de comiat, una adaptació de l’obra de la dramaturga alacantina Lola Blasco, dirigida per Iván Jiménez.

La sessió, destinada especialment a alumnat d’Instituts d’Educació Secundària, encara que oberta al públic general (preu de l’entrada 3 euros) posa sobre l’escenari quinze actors i actrius de l’Aula de Teatre de la UA per a contar una història que parla de la “generació perduda” que hi ha en l’actualitat, en la qual els joves decideixen abandonar el seu país a causa de l’alta taxa de desocupació .Els actors són alhora els protagonistes del missatge de l’obra, que parla d’ells, i els mostra com a lluitadors que no s’hi conformaran. El director no pretén mostrar als protagonistes com a víctimes, sinó com a lluitadors que no es conformen perquè coneixen la història i no volen repetir-la. Són «petits herois de resistència», afirma. Es tracta d’una peça tant musical com escènica que troba en la imatge de les sirenes i del vaixell la metàfora de l’exili, el d’una nova generació de joves que més que abandonar el seu país, són expulsats d’aquest. És un espectacle on 15 alumnes de l’Aula de Teatre presenten una proposta diferent carregada de poesia, humor, ràbia, amor i música.

María Dolores Blasco Mena

María Dolores Blasco Mena (Alacant, 1983) és escriptora, directora i intèrpret. Es va llicenciar en Dramatúrgia per la Reial Escola Superior d’Art Dramàtic i es va formar en interpretació en l’Estudi de Jorge Eines. Ha assistit a més a nombrosos tallers de dramatúrgia, entre aquests, diversos impartits per Enzo Cromen i Marco Antonio de la Parra. És màster en Humanitats per la Universitat Carlos III de Madrid, on continua les seues investigacions i fa feines docents per al Departament d’Humanitats. L’any 2016 va ser guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Dramàtica. Va ser nominada l’any 2017 als premis de la Crítica de la Generalitat Valenciana, i l’any 2016 va ser nominada al Premi Nacional en Literatura Dramàtica per la seua obra Siglo mío, bestia mía.

Ha publicat obres com a Foto Finis (2007), Oración por un caballo (2008), Pieza paisaje en un prólogo y un acto (2010, Premio Buero Vallejo), Un concierto de despedida (2012), Los hijos de las nubes (2013), o Ni mar ni tierra firme: tres monólogos sobre La Tempestad (2014).S’han estrenat moltes de les seues obres, entre aquestes, Artículo 47, En defensa, Los hijos de las nubes o Proyecto Milgram.

 

 

About The Author

Leave a reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Próximos Eventos

marzo

19ene(ene 19)18:0014jun(jun 14)20:00Alicante. Taller ¿Hablamos de libros?(enero 19) 18:00 - (junio 14) 20:00 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante (2), San Fernando,40Secciones:LetrasTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosAlicante. Taller ¿Hablamos de libros?

30ene(ene 30)20:1529may(may 29)20:15Las películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate .(enero 30) 20:15 - (mayo 29) 20:15 Sede Ciudad de Alicante - Universidad de Alicante, Avenida Dr. Ramón y Cajal, 1 AlicanteSecciones:CineTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosLas películas fundamentales de la historia de Hollywood. Análisis y debate

08feb(feb 8)20:0020sep(sep 20)20:00Campanya de Teatre del Mediterrani(febrero 8) 20:00 - (septiembre 20) 20:00 Fundación MediterráneoSecciones:Escena,TeatroTerritorio:L´Alacantí Etiquetas de EventosCampanya de Teatre del Mediterrani

En Twitter

INFORMACIÓN Y CULTURA CON TODOS-AS PARA TODOS-AS.

La información cultural es un compromiso de los medios, profesionales y colaboradores que desarrollan una labor transformadora y de madurez social que permite elevar la capacidad de percepción de la ciudadanía. Nosotros no sentimos parte de esta historia que compartimos con otros diarios que además son amigos y, por tanto, respaldamos y os invitamos a leer y a compartir.

X