Aquest divendres, 23 d’octubre, a les 20 hores, en el Paranimf de la UA, el grup de teatre contemporani de l’Aula de Teatre de la UA estrena l’obra Un bell cadàver, després de l’ajornament causat per la crisi sanitària i la presentació de la qual estava prevista per al mes de maig.

Amb direcció d’Iván Jiménez, l’obra gira entorn d’una pregunta: «Com afronten la mort els joves?» Per a donar-hi resposta, la trama teatral planteja com, en plena voràgine adolescent, un grup de joves intenta créixer enmig d’un bosc cada vegada més hostil. En un institut, que podria ser qualsevol, és complicat arrelar. L’estrès, l’ansietat, la por a decebre, les inseguretats… no permeten parar per a reflexionar sobre el que els envolta, sobre el que els passa pell endins.

“Aquest és un espectacle dirigit als joves, a les seues famílies, al professorat,… una funció en la qual els personatges evidencien la seua falta d’eines emocionals i socials per a tractar una cosa tan fonamental com la mort”, explica Iván Jiménez. En format de comèdia juvenil, el drama i la tragèdia palpiten sota la pell dels personatges. Divuit actrius i actors interpreten i donen vida a la banda sonora d’aquesta bogeria que ens mostra una generació perduda. Una generació que busca desesperadament obtenir respostes a les qüestions importants.

L’obra és el fruit d’un treball totalment col·lectiu. Des de la creació del text, procés dramatúrgic, fins al disseny de vestuari i la realització de l’escenografia, han sigut a càrrec de l’alumnat de l’aula de teatre de la UA. Més de 23 persones han format part d’aquest projecte i han estat implicades en totes les tasques de producció. «Hem tingut la sort de comptar amb uns assessors meravellosos en el procés de creació del text. Associacions, docents i professionals mèdics ens han ajudat en el camí», puntualitza el director.