Durant el mes de setembre l’espai cultural Viva La Pepa va acollir un conjunt de recitals poètics dins de l’activitat Dimarts de Poesia i Narrativa que es realitzava tots els dimarts a les 21 h.

En aquest mes van participar els i les poetes Claudio H., Manuche, Antonio Redondo i Laura La Teru que va ser qui va guanyar el certamen de setembre per votació popular del públic assistent a l’esdeveniment.

Laura La Teru durant 2019 va participar en altres recitals com l’Striptease Verbal que es realitzava també en Viva La Pepa o en 2021 en un dels Recitals Poètics del Col·lectiu “La Set” en Aracataca d’Alacant. La poesia és per a ella alguna cosa que li ha permés créixer com a persona dins del caos vital amb el que pot canalitzar-ho, per tant té una funció vital. La poesia sempre ha estat en ella.

Pregunta: Laura, què suposa la poesia per a tu en la teua fase de creació?

Resposta: La poesia forma part d’un procés vital. El món passa per uns esquemes i ritme que a vegades no et permet ser tu mateixa i a través de la poesia aconseguisc expressar la meua ordre i el meu caos, ser tu mateixa i a través de la poesia exprés com ser jo en un sentit ampli, canviar d’idees, pensament i aprofundir en coses. Sent la necessitat d’escriure i escric i després descobrisc que emergeixen aspectes vitals importants per a mi.

P: Quin és el prisma amb el qual veus les coses a través de la poesia? Tens temes essencials o funciones segons el moment.

R: Puc escriure sobre qualsevol cosa i el meu prisma per descomptat mai part de la planificació. Em trobe una imatge que vincula una sensació i necessite per tant escriure sobre això. Descobrisc llavors què vull comptar realment, sempre és fortuït, i a vegades només m’ho deixe en la carpeta i no ho compartisc. La poesia per a mi no és un treball, només és una cosa amb la qual convisc

P: En aquests anys, et sents satisfeta amb el teu desenvolupament poètic o hi ha assumptes per resoldre?

R: Tinc un llibre per editar “Compte amb l’escaló” però al no ser la meua prioritat no em dedique a crear canals per a compartir la meua obra. La meua obra és com un fill amb un nombre important d’imperfeccions, però em sent satisfeta amb ella.

P: En la teua opinió, Com veus aquest gènere, la poesia, a la ciutat d’Alacant?

R: M’agrada que hi haja moltes veus joves que han entrat amb moltes ganes de comptar. Seria important que hi haguera més espais començant pels col·legis ja que generaria un públic més sensible a mitjà termini.

P: Explica’m que tractes en el teu llibre “Compte amb l’escaló”?

R: És una obra que parla dels xicotets conflictes quotidians, mesclant imatges del dia a dia amb pensaments més abstractes on unint elements antagonistes intent explicar la cotidianeidad des de la meua perspectiva.

P: Per les teues lectures, recomanaries a algun o alguna poeta que siga per a tu de referència.

R: Pizarnick és la meua poeta, la que més m’interessa. Les meues paraules estan influïdes per cantautores com Christina Rosenvinge.

P: Què et va semblar guanyar, per votació popular, el certamen de setembre en Vivía La Pepa?

R: És un fet al qual li vaig donar la importància justa. Encara que em va agradar que m’hagen votat crec que donada la subjectivitat podria haver guanyat qualsevol poeta del certamen.