Lliçons Inesperades un passeig per Alacant és un projecte que ha sigut possible gràcies a la subvenció de l’Ajuntament d’Alacant d’Ajudes per al foment de la investi- gación, la creació i la innovació en l’àmbit de la cultura 2021.
El projecte consisteix en la creació d’un programa que s’emet a través de Ivoox i Spotify; el programa compta amb 20 episodis enfocats a convidar a reflexionar sobre l’arquitectura de la ciutat d’Alacant. Això succeeix a partir d’una sèrie de conversacio- nes amb 20 persones triades, tots ells vinculades d’alguna manera a Alacant i pertenecents al món de la cultura. Aquests trien la seua peça arquitectònica favorita de Alican- t’i la relacionaran amb un Manifest d’Art o Arquitectura dels segles XX o XXI sense que necessàriament el manifest triat haja d’haver sigut la inspiració original del creador de la peça.

Episodi 2


El 4 de març de 2022 la proposta inclou a més una exposició en el Col·legi d’Arquitectes d’Alacant. La mostra comptarà amb les fotos dels edificis seleccionats pels convidats, uns codis QR que dirigeixen als episodis corresponents, una publicació gratuïta que presenta cada proposta i funciona com una guia alternativa turística d’Alacant i un mini documental de 20 min.
Els episodis estan il·lustrats amb cançons cedides per a la seua reproducció de diferen- tes grups musicals d’Alacant, d’aquesta manera es vol posar en valor no sols la riquesa arquitectònica i intel·lectual de la ciutat amb el projecte sinó també presentar les manifestacions musicals dels grups locals, molts d’ells amb projecció in- ternacional com Júlia o Nacho Casado el segell de la qual Hidden Track Rècords ha col·laborat amb el projecte.