La regidora de Teatre, Rosa Vidal, acompanyada de Sacra Lleial, en representació de Carasses, i de Matías González, president de la Federació de Teatre Amateur de la Comunitat Valenciana, han presentat l’edició número 17 de la Mostra de Teatre Amateur ‘Escena Elda’ que, en paraula de Vidal, “arriba amb moltes novetats, destacant el caràcter internacional que tindrà”.
La regidora de Teatre ha indicat que “l’any passat, després de la pandèmia, vam poder reprendre aquesta mostra que va comptar amb més de 2.000 espectadors, una dada del qual estem molt satisfets. A més, per part de les companyies , dels actors i del públic rebem molts impactes positius”.
Per part seua, Matías González ha afirmat que “més enllà que Escena Elda siga una de les mostres més veteranes i històriques de la Federació, enguany hem fet realitat un dels projectes que havíem d’era obrir-nos a altres federacions de fora d’Espanya. Hem tingut l’oportunitat de fer un intercanvi amb la Federació Midi Pyrénées, del sud de França, un intercanvi que ha sigut possible gràcies a la implicació de l’Ajuntament d’Elda, del Teatre Castelar i de Carasses Teatre”.


González ha destacat que “dins de la novetat que suposa que vinga un grup francés, un grup de la Comunitat Valenciana anirà l’any vinent a un festival que se celebra en una ciutat pròxima a Tolosa”.
Sacra Lleial ha afirmat que “la selecció d’obres és, com sempre, molt complicada i hem comprovat que, malgrat la pandèmia, el teatre amateur no deixa de funcionar afortunadament i el públic també té moltes ganes de divertir-se i d’apuntar-se al teatre”.
L’actriu i integrant de Carasses ha explicat que “s’han seleccionat cinc obres, a més de la qual estrenarem nosaltres el dia 13 de novembre, juntament amb el lliurament de premi i la clausura. Enguany arranquem el divendres amb el grup francés, que representarà una obra de Molière, ‘El malalt imaginari’, i un dia després actua un grup d’Elx amb ‘L’Àvar’, també de Molière”.
Escena Elda es desenvoluparà durant tres caps de setmana, amb representacions els dissabte a les 20.00 hores i els diumenges a les 19.00 hores. La programació:

·        Divendres 28 d’octubre, a les 21.00 hores. ‘Le Malade imaginaire’ (El malalt imaginari’, de Molière. (L’Atelier Théatre de Mauvezin).

·        Dissabte 29 d’octubre, a les 20.00 hores. ‘L’Àvar’, de Molière. (Teatreta Teatre d’Elx).

·        Diumenge 30 d’octubre, a les 19.00 hores. ‘Un mes tu, un mes jo’, d’Antonio Jesús Arbeloa (Associació Cultural Amics del Teatre, de Castelló).

·        Dissabte 5 de novembre, a les 20.00 hores. ‘La Celestrina 1905’, creació col·lectiva del grup Companyia Menecmos, de Leganés.

·        Diumenge 6 de novembre, a les 19.00 hores. ‘El crim perfecte’, d’Alfonso Paso. (Companyia Sense Barreres, de Petrer).

·        Dissabte 12 de novembre, a les 20.00 hores. ‘Tots a lletrejar’, creació col·lectiva del grup Associació Ditirambe, de Múrcia.,

·        Diumenge 13 de novembre, a les 19.00 hores. ‘María la Calderona’, d’Antonio Santos i Lope de Rueda. Carasses Teatre, d’Elda).
El traductor de Softcatalà