La sala Taverna va obrir el mes de febrer passat al públic a l’exposició «Mar de Madera» de l’artista Frutos María, que romandrà fins al 22 d’abril. Comisariada per l’alacantí Eduardo Lastres. Un total de 19 obres de fusta i metalls, tret tot del mar, conformen l’última mostra de l’artista, burgalés de naixement i alacantí d’acolliment. Des que en 1985, Fruits es va traslladar a Alacant, són nombroses les exposicions, tant individuals com col·lectives que ha realitzat.

Durant el recorregut, Padilla ha destacat «la qualitat de les obres que es poden veure al Castell, i l’adequat de la seua ubicació, ja que les peces s’integren de manera perfecta en l’espai». L’exposició està rebent una mitjana de 300 visitants al dia, la qual cosa suposa un èxit. La sala Taverna ha estat més d’un any i mig tancada, i sens dubte la reobertura amb aquesta exposició ha sigut un encert».

Les dimensions i característiques de l’obra exposada ens dóna idea de l’afany de volum de Fruits, aconseguint diferents dimensions amb les quals es debat en el coneixement de l’estructuració de l’espai, partint de la geometria més bàsica, que va matisant amb l’aportació de la complexitat de la pintura.

El color, protagonista important de la seua concepció de l’espai i del tractament de la matèria, tempera els volums o els altera, donant llibertat a la seua visió personal, que a través de referències i cites a l’art, recolzades en la seua mirada selectiva, eminentment sensitiva, provoca l’interés en l’espectador en sentir-se partícip d’una idea que no el deixa indiferent.