El jazz torna a Elx de la mà d’Elx Jazz Festival. L’onzena edició d’aquesta cita se celebrarà del 30 de juny al 4 de juliol a partir de les 22.30 hores a la Sala Cultural La Llotja. El festival repeteix la ubicació de l’any anterior per motius d’aforament i seguretat, ja que la Llotja és la que millor s’ajusta a les normes d’higiene i protocol COVID. A més, enguany s’incrementa l’aforament fins al 75%.

L’edil de Cultura, Marga Antón, acompanyada del programador cultural, Julián Sáez, i el director de la Banda Simfònica d’Elx, Gabriel Rocamora, han presentat la programació de l’esdeveniment. Enguany el festival dóna principi amb un repte que serà a càrrec de la Banda Simfònica d’Elx. Com ha assegurat Antón, aquest primer acte es compon d’un concert que recorrerà aqueixa diversitat que ofereix el jazz amb 37 músics, dones i homes components de la banda, sota el títol de Jazz Band Elx.

El dijous, 1 de juliol, el públic podrà escoltar una de les grans veus valencianes del jazz, Arantxa Domínguez, que al costat d’un quartet liderat pel pianista Ricardo Belda formen el projecte musical “Sólidos”, en el qual participen el contrabajista Lluís Llario i el bateria Felipe Cucciardi. Tots ells músics molt reconeguts en l’escena nacional i internacional.

El divendres, 2 de juliol, es tenyirà la ciutat de Blues de la mà d’una de les bandes més reconegudes del nostre país, Xarxa House Revival, amb 20 anys de marxa i capitanejada per Paco Simón. Banda molt popular per al gran públic per la seua participació en diversos programes de televisió com “Caiga quién caiga” o “La noche se mueve”. 

La banda ha gravat 8 discos i el seu líder Paco Simón ha acompanyat en gira a artistes de la talla de Miguel Ríos, Duncan Dhu o Antonio Flores en el pla nacional. Mentre que en l’apartat internacional ha participat en algunes gires europees de Tom Jones, Blues Brothers, Jerry Lee Lewis o Willy De Ville.

El dissabte 3 de juliol, com ha comentat l’edil, trepitjarà l’escenari un dels millors compositors, productors i saxofonista en l’actualitat, Kiko Berenguer, en formació de quartet. Berenguer és considerat per la crítica com un dels saxofonistes més brillants i expressius de la seua generació. Ha participat en festivals tan importants com Sant Sebastià, Montreux, Mont-real, Madrid o San Javier. Vindrà acompanyat de Juan de Pilar en la guitarra flamenca, César Giner al baix i Miguel Asensio a la percussió.

Finalment, el diumenge 4 de juliol estarà a càrrec d’una altra gran veu valenciana com és Eva Romero, acompanyada del guitarrista Manuel Hamerlink, presentaran el seu recent disc de tribut a Víctor Young, un excel·lent músic nord-americà de la primera meitat del segle XX, que va triomfar en la música i al cinema amb les seues composicions. Va obtindre un Óscar a títol pòstum per la música de la pel·lícula “La volta al món en 80 dies”.

El preu de les entrades es manté invariable des de la primera edició en 10 euros. Tots els concerts començaran 22.30 de la nit.