L’alcalde, Carlos González, i l’edil de Festes, José Pérez, acompanyats per membres de l’Equip de Govern i de la Corporació han assistit a l’encès de l’enllumenat de Nadal, un acte amb el qual s’inicien les festes nadalenques i que s’ha celebrat en la Plaça de Baix davant centenars de persones.

Encara que l’encès de l’arbre per part de l’alcalde i de les reines de les festes ha tingut lloc a les 7 de la vesprada, la festa en la Plaça de Baix ha començat abans amb la presència de personatges infantils i l’actuació de ball infantil de les comissions de festes Sector V i Torres Quevedo.

Després de l’encès de l’enllumenat ha arribat el moment de l’actuació de la Escolanía del Misteri que ha delectat als assistents amb un concert de nadales, després que l’alcalde desitjara unes bones festes nadalenques a tots els il·licitans i il·licitanes.

Enguany l’Ajuntament ha reforçat la il·luminació en el municipi. Així, als 22.000 euros invertits en anys anteriors en el casc urbà i en les pedanies cal afegir altres 11.700 euros per a la il·luminació de les zones comercials del municipi. S’han instal·lat un centenar d’arcs d’il·luminació nadalenca en els principals carrers que recorre la Cavalcada, un arbre de Nadal en la plaça de Baix, dos estels lluminosos al costat del Palau de Altamira, llums en palmeres per diverses zones de la ciutat i en arbres del vessant del riu, i s’ha col·locat un gran con en la plaça de Castella, entre un altre tipus de decoració, al que cal afegir la que instal·len els comerços.

També s’ha inaugurat el Mercat de Nadal de la Glorieta. Allí els més xicotets han pogut gaudir del taller “Pintem un arbre de Nadal en fusta de palmera”. Els membres de la Corporació també han visitat el pessebre de la Glorieta el muntatge de la qual s’està ultimant.

PROGRAMA DE FESTES I ACTIVITATS

El 8 de desembre serà la inauguració del Belén de Nadal i el Pregó.

El 15 de desembre hi haurà una desfilada de Papa Noel a partir de les 18.30 hores en la plaça de L’Algeps.

El 21 de desembre s’inaugurarà la Fira de Nadal en el Passeig de l’Estació. El 22 de desembre es durà a terme un espectacle de llum, color i so.

El 23 de desembre el Gran Teatre acollirà un concert solidari i el 25 de desembre es representarà el Pessebre Vivent.

Per la seua banda, el 26 de desembre donaran començament els actes de la Societat Vinguda de la Verge; el 31 de desembre, els actes de Nit de cap d’any; i els dies 4,5 i 6 de gener es durà a terme la programació dels Reis Mags.

Enguany es van a recolzar activitats d’animació en totes les zones comercials de la ciutat. D’una banda, s’ha instal·lat el Mercat de Nadal en La Glorieta. “El mercat està format per una vintena de casetes, una d’elles cedida gratuïtament per a ONG’s, una altra per a la realització de tallers infantils i la resta de venda de regals, joguets, artesania, bijuteria, moda, pessebres, torrons i altres productes típics nadalencs”, segons ha informat el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Deu.

Les casetes del mercat romandran obertes com a mínim en l’horari d’11 a 14 hores i de 18 a 22 hores, del 5 de desembre al 6 de gener.

D’altra banda, per a promocionar els comerços de la Marina s’ha engegat un concurs. Es regalaran participacions per a un sorteig de 3 xecs regale de 200 euros cadascun, a totes les persones que realitzen les seues compres en els comerços de la Marina entre el 6 de desembre i el 5 de gener de 2019. El sorteig es realitzarà en la festa de lliurament de regals després de la Cavalcada de Reyes, el 5 de gener, en el Centre Social La Marina. Així mateix, es van a realitzar tallers de cuina nadalenca per a adults i per a xiquets.

En l’Escola Municipal d’Hostaleria s’han organitzat dos tallers, un dirigit a adults i un altre a xiquets d’entre 8 i 12 anys, de cuina nadalenca. Els dies 19 i 20 de desembre se celebraran les dues edicions (iguals), en la qual podran inscriure’s 15 persones cada vegada, per a majors de 18 anys, en horari de 16 a 21h. En aquest taller es podrà aprendre a elaborar un menú nadalenc complet. Els dies 26 i 27 de desembre tindran lloc les dues cites per als xicotets. Podran apuntar-se 10 en cada edició, l’horari de la qual és de 10 a 14h.