En La Llotja d’Oriola ha tingut lloc la presentació de les activitats programades per a la setmana de l’Orgull a Oriola per les regidories de Cultura, Joventut i Igualtat i LGTBI que dirigeixen les regidores Mar Ezcurra i Patricia Menarguez, acompanyades per José Aix, alcalde en funcions d’Oriola i membres de l’equip de govern.
Les activitats es desenvoluparan des del dissabte, 25 al dijous, 30 de juny en diferents espais d’Oriola, sent el colofó de la setmana en la plaça de bous d’Oriola amb el Pregó de l’Orgull a càrrec del dissenyador de moda Eduardo Navarrete.
Mar Ezcurra, regidora de Cultura i Joventut, ha explicat que “amb aquest ampli programa d’activitats des de les regidories de Cultura i Joventut volem mesclar la xerinola i la festa amb la reivindicació de la llibertat i igualtat de drets. Volem que Orihuela siga exemple i espill de la tolerància i el respecte a la diversitat i celebrar els passos donats, els avanços aconseguits i continuar lluitant pel que ens queda, amb alegria, però amb determinació i orgull”.
Per part seua, Patricia Menarguez, regidora d’Igualtat i LGTBI ha informat que “serà una setmana plena d’activitats la que hem organitzat amb el màxim d’il·lusió i amb la voluntat de motivar i convidar a tota la ciutadania d’Oriola al fet que participe d’elles i defense el lema d’enguany. Sé qui desitges ser, mestressa a qui vulgues. Oriola et respecta”.
Com a novetat enguany des de la regidoria d’Igualtat i LGTBI s’ha organitzat per al dijous, 30 de juny, la Desfilada de l’Orgull LGTBI, amb moltes sorpreses, que partirà des de la Glorieta Gabriel Miró i finalitzarà en la Plaça de Bous d’Oriola.
En la Plaça de Bous, el mateix dijous, 30 de juny, tindrà lloc durant la vesprada una gran festa familiar com a activitat prèvia al Pregó de l’Orgull i a la festa final de la setmana de l’Orgull amb el Dj Agustín Trenca’ls i l’actuació de Pupi Posisson.
José Aix, alcalde en funcions d’Oriola, ha sigut l’encarregat de tancar aquesta presentació destacant que “hui som ací tot l’equip de govern no sols donant suport a aquesta celebració, si no manifestant el compromís de totes les àrees de l’ajuntament des de les seues competències i responsabilitats en nom de la lluita per igualtat de drets del col·lectiu LGTBI”
Aquesta setmana de l’Orgull, Oriola aquesta plena d’activitats com la Gala Solidària “Pride Night” en La Llotja, exposicions en Orihuela Costa, xarres col·loquis, documentals, conferències, etc… el programa de les quals aquesta disponible en la web i xarxes socials de l’ajuntament d’Oriola.