L’equip que s’encarregarà de redactar el projecte per a rehabilitar les Cigarreras -l’UTE Ramón Esteve Estudio d’Arquitectura SLP- ha visitat avui per primera vegada les antigues instal·lacions de Tabacalera. A aquesta primera presa de contacte, que es produeix després de la signatura de contracte d’adjudicació de la redacció del Pla director d’intervenció i usos dels projectes de l’Estratègia de Desenvolupament Sostenible i Inclusió EDUSI, amb un pressupost de 559.746 euros, han assistit l’alcalde Luis Barcala i els edils d’Urbanisme, Adrián Santos Pérez, i de Coordinació de Projectes, Antonio Peral.
Concretament, l’UTE Ramón Esteve Estudio d’Arquitectura SLP serà l’encarregada de realitzar el pla director de la zona de la Plaça de Toros, la redacció de l’estudi previ del conjunt de Cigarreras i la redacció del projecte bàsic d’execució de la Casa de la Misericòrdia. Una vegada conclosa la definició d’usos, la rehabilitació en Les Cigarreras costaria uns 12 milions d’euros i l’actuació a la Casa de la Misericòrdia suposaria gairebé 5 milions d’euros.
La primera fase de l’actuació per a rehabilitar en la seva integritat Les Cigarreras preveu la redacció del pla d’usos i del projecte bàsic d’execució de la Casa de la Misericòrdia. L’equip redactor té un termini de sis mesos per a definir els usos de tot el recinte i dissenyar el projecte bàsic per a la Casa de la Misericòrdia. Tant el pla d’usos com la rehabilitació de la Casa de la Misericòrdia entren dins del programa Edusi i tenen com a termini d’execució fins a finals de 2022. Una vegada conclosa aquesta fase, quedarien encara altres tres per abordar per a finalitzar la rehabilitació íntegra de Las Cigarreras.