La regidora de Turisme, Belén Alvarado, ha realitzat un balanç de les activitats que la seua oficina ha realitzat al llarg de l’any 2018. La valoració és positiva ja que aporta xifres bastant bones a nivell general. D’aquesta forma, l’activitat que més èxit ha tingut ha sigut el tren turístic, tant el de Falles com el nadalenc. Aquesta activitat ha tingut un total de 7.000 persones, “per tant, una valoració molt positiva que, a més, era un producte nou a Elda”, ha manifestat l’edil de Turisme.

Al seu torn, la resta d’activitats que s’han anat organitzant al llarg del passat any, també aporten “xifres molt positives”, ha explicat Alvarado i en quasi totes s’ha completat l’aforament. Aquestes activitats “es van esgotar en el moment en el qual es van presentar, i estan funcionant molt bé, per això l’any que ve continuaran ja que les xifres demostren que els visitants i els eldenses tenen ganes de conéixer el nostre patrimoni, la nostra cultura i els nostres productes”, ha assenyalat la regidora.

Per part seua, les festes com els Moros i Cristians, Festes Majors i Falles també es troben dins d’aquest balanç “perquè no podem oblidar que són tres moments en els quals vénen a Elda, no solament visitants, sinó també turistes que gaudeixen de la ciutat”

A l’excel·lent dada del tren turístic, cal afegir el de les xifres de visitants que passen per l’oficina de turisme i pel quiosc de la Plaça Sagasta. Aquest últim “té més afluència de públic que l’oficina, potser pel lloc en el qual es troba”, ha explicat l’edil. En concret, són 2.500 persones les que vénen i passen pels punts d’informació de turisme.