La regidora de Cultura, Rosa Vidal, ha donat a conéixer hui el nou curs de les Aules de la Tercera Edat, que arranquen amb una programació de tallers i conferències reforçada i amb una imatge renovada.

L’edil ha presentat al nou director de les Aules, Miguel Campos, al qual ha definit com “un jove sociòleg compromés amb la cultura i amb les tradicions de la nostra ciutat. En l’actualitat treballa com a professor de Secundària, és vicepresident del Centre d’Estudis Locals i delegat de Cultura i Patrimoni de la Junta Central de Falles”.

El període de matriculació a les Aules de la Tercera Edat s’ha iniciat hui i conclourà el pròxim 20 de setembre. La inscripció es pot realitzar en la Regidoria de Cultura, de 12.00 a 14.00 hores i els interessats hauran de tindre més de 55 anys i podran matricular-se en un màxim de tres tallers.

Miguel Campos ha explicat que “el curs arriba carregat de moltes novetats, com el canvi de denominació d’aquest servei municipal que passarà a dir-se Majors Actius-Aules de la Tercera Edat d’Elda. A més, estrenem logo i també un nou equip de treball, amb nous professors i nous col·laboradors”.

Entre les novetats cal destacar que els tallers de Ball es realitzaran en els Salons Princesa i també l’increment de la col·laboració amb la Seu Universitària d’Elda en activitats complementàries com les projeccions de cinema en Paurides i en diferents tallers, cursos, etc.

Les activitats de les Aules de la Tercera Edat se centren en els tallers, que es realitzaran al matí i a la vesprada, i en les conferències, que es continuaran oferint els dimarts i dijous.

Campos ha afirmat que en total s’oferiran onze tallers, que són exactament els mateixos que en l’etapa anterior. En concret, s’oferiran tallers de Creació Literària, Teatre, Informàtica, Pintura, Ball, Tai-Chi, Memòria, Manualitats, Inglés, Ioga i Pilates. El director de les Aules de la Tercera Edat ha assegurat que “es tracta d’una oferta molt àmplia, tant als matins com a les vesprades”.

El programa de conferències, que s’oferiran a partir de l’1 d’octubre en els Salons Princesa en horari de 17.30 a 19.00 hores, inclou un total de 65 xarrades que començaran a l’octubre i conclouran en la segona quinzena de juny. Les activitats es regeixen pel calendari escolar de la Comunitat Valenciana.

Les Aules de la Tercera Edat són un servei municipal dependent de la Regidoria de Cultura que, segons Miguel Campos, “es desenvoluparà amb una major transparència. És un servei pioner a la Comunitat Valenciana, amb més de 40 anys d’antiguitat. Utilitzarem diferents canals de comunicació amb els usuaris, com una pàgina de Facebook que habilitarem en breu, reactivarem la web i també un correu electrònic (mayoresactivoselda@gmail.com)”.